Hlavní obsah

Invalidu soudí za opakované znásilnění mentálně postižené

Měli jsme klasický partnerský vztah, který zahrnuje i sex. Tak se v úterý hájil před domažlickým soudem 63letý invalidní důchodce z Chebu, kterého státní zástupce viní z opakovaného znásilnění mentálně postižené ženy z Domažlicka.

Pavel S. u domažlického okresního souduVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Za stejné jednání vůči stejné poškozené byl Pavel S. už v roce 2019 potrestán chebským soudem čtyřletou podmínkou. V rámci rozsudku měl také nařízený zákaz poškozenou v budoucnu jakkoliv kontaktovat.

Podle žalobce Josefa Vojty muž znásilňoval ženu od dubna do října loňského roku během návštěv v jejím chráněném bytě a také v autě. S jednačtyřicetiletou ženou nejen souložil, ale vynucoval si na ní i jiné sexuální praktiky za pomoci erotických pomůcek.

„Poškozená se s ohledem na svůj duševní stav nedokázala aktivně bránit. Obžalovaný věděl, že je pro středně těžkou mentální retardaci omezena na svéprávnosti, a zneužíval její bezbrannosti,“ uvedl Vojta. Podle něj požadoval sexuální uspokojení zpravidla po zaplacení nákupu poškozené, protože věděl, že nemá peníze.

Muž znásilňoval svou postiženou známou. V minulosti za to už přitom dostal podmínku

Krimi

„V žádném případě se necítím být vinen. Byli jsme 11 let partneři a nikdy nedošlo k žádnému ubližování nebo znásilnění. Byla sice zaostalá, ale pokud s něčím nesouhlasila, byla schopná to zdůraznit. Naopak měli jsme hezký vztah, vodili se za ruce a pusinkovali. Říkala mi miláčku a že mě má ráda. Vlastně se divím tomu, proč tady stojím,“ prohlásil obžalovaný muž.

Podle svých slov jezdil za ženou jednou do měsíce a v mezidobí si spolu telefonovali. „Všichni kolem věděli, že patříme k sobě a že jsme partneři. Nedocházelo k žádným hádkám. Kdyby mě nemohla vystát, tak by po mně přece nechtěla, abych za ní jezdil. Jsem z toho obvinění v šoku,“ pokračoval Pavel S.

Jak dále řekl, po předchozím odsouzení se se ženou přestal stýkat, protože se bál, že ho zavřou. „Po vypršení podmínky jsem vztah obnovil, protože mi jí bylo líto, měl jsem ji rád a chtěl se o ni starat. Na sexu jsme se vždycky domluvili. Nikdy bych neudělal něco proti její vůli. Nebudu přece po ní vyžadovat něco, co nechce. Proto jsem z toho nyní překvapený,“ uvedl dále obžalovaný.

Lůžko na sex prý připravovali společně

Co se týče sexu, tak podle Pavla S. vyvíjela aktivitu především poškozená. „Společně jsme si připravili lůžko, sama se svlékla a pohlavní styk trval baj očko pět minut,“ popisoval dále muž.

Už vůbec nepřipustil možnost, že ženu nutil k sexu za nákup. „O tom bych nikdy neuvažoval. Přece nebudu handlovat a říkat jí, tady máš nákup a jdeme na to. To je silný kafe i na mě. Jsem sice starej, ale ne blbej,“ prohlásil Pavel S.

Na otázku obhájce, jaké má vysvětlení pro to, že proti němu poškozená vypovídala, krčil rameny. „Sama by na policii nešla, a už vůbec by těžko říkala takové věci, které jsou napsané v policejním obvinění. Museli jí něco píchnout, aby na těch policajtech kecala takové nesmysly. Mám takové tušení, že ji tam odvedla její opatrovnice,“ uzavřel invalidní důchodce.

Soud bude pokračovat výslechy znalců a svědků.

Kopáči na poli znásilnili mentálně postiženou ženu, soud jim potvrdil devět let

Krimi
Související témata:
Mentálně postižení

Výběr článků

Načítám