Hlavní obsah

Hromadná rvačka na Chrudimsku. Jeden člověk utrpěl život ohrožující zranění

Chrast

Hromadná rvačka několika osob nedaleko parku v Chrasti na Chrudimsku zaměstnala v úterý večer nejen policisty, ale i zdravotnické záchranáře. Jeden člověk se zraněním v horní půli těla, které ohrožovalo jeho život, byl letecky transportován do traumacentra ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Další dva zraněné odvezly sanitky k ošetření pozemní cestou.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„Včera večer, krátce po půl osmé, jsme na linku 158 přijali několik oznámení o vzájemné rvačce několika osob na ulici v Chrasti na Chrudimsku. Na místo jsme vyslali několik policejních hlídek včetně psovoda a následně kriminalistů a kriminalistického technika. Situaci jsme na místě uklidnili, zajištěn ani zadržen nebyl nikdo,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že případ ale policie nadále šetří.

„A to pro podezření z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví. Není ale vyloučeno, že po provedení dalších procesních úkonů bude právní kvalifikace zpřísněna nebo rozšířena,“ dodala Janovská. I proto nechce policie v současné chvíli poskytnout další informace.

„K rozsahu zranění se také vyjadřovat nebudeme, stejně tak k tomu, zda a jaké zbraně byly při rvačce použity,“ řekla Janovská.

„Posílali jsme tam tři posádky. Původně to bylo nahlášeno jako napadení většího množství osob. Aktivovaná byla i letecká záchranná služba z Hradce Králové. Na místě jsme ošetřili tři osoby, z toho jedna vážně zraněná letěla do Fakultní nemocnice a dva účastníci byli převezeni do Chrudimi na chirurgii. Jednalo se o lehčí a středně závažné zranění,“ uvedla mluvčí záchranky Alena Kisiala.

Opilec v Budějovicích brutálně zmlátil známého zahradní hadicí

Krimi

Výběr článků

Načítám