Hlavní obsah

V husté mlze na Chomutovsku se srazilo pět aut, jeden mrtvý

Křimov
Aktualizováno

Tragické následky měla v úterý odpoledne nehoda na Chomutovsku, kde se srazila čtyři osobní a jedno nákladní vozidlo. Jeden člověk nepřežil těžká zranění, dalšího záchranka odvezla do nemocnice. Při havárii podle policie sehrála roli velmi špatná viditelnost způsobená hustou mlhou.

Foto: Mapy.cz

Silnice I/7 u obce Křimov na Chomutovsku

Článek

Nehoda se krátce po 13:30 stala na silnici I/7 v úrovni obce Křimov. Prvotní informace o střetu až sedmi vozidel hasiči a policisté postupně upřesnili na čtyři osobní auta a jedno nákladní vozidlo.

Mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník uvedl, že jeden člověk na místě podlehl vážným zraněním a dalšího záchranka přepravila do nemocnice kvůli vyloučení středně závažných poranění.

Okolnosti nehody dál prověřuje policie, podle její mluvčí Miroslavy Glogovské se na příčinách pravděpodobně podepsalo počasí, kdy v místě panuje hustá mlha, ve které je velmi špatná viditelnost.

Objízdné trasy a hustá mlha

Navíc s mlhou měl problémy i pilot vrtulníku letecké záchranné služby. Voleník uvedl, že stroj musel přistát a čekalo se na lepší viditelnost, nakonec se ale musel vrátit prázdný zpět na základnu, zraněného pacienta převezla do nemocnice sanitka.

Policie silnici zavřela a dopravu odklání na objízdné trasy. S omezením v dopravě se počítá nejméně do 18:40.

„Silnice je uzavřena od obce Hora Sv. Šebestiána až ke křižovatce s odbočkou na Celnou a Suchdol,“ zmínila Glogovská. Policisté odklání dopravu po souběžné silnici číslo 25114. „Vyzýváme řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti a řídili se pokyny policistů,“ dodala mluvčí.

Na silničním tahu Brno-Svitavy zahynuli při srážce tří aut dva lidé

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám