Hlavní obsah

Hromadná bitka v Mníšku pod Brdy: mladíka odvezla záchranka, policie shání svědky

Mníšek pod Brdy

O pořádný rozruch se ve středu večer postaraly party mladých lidí v Mníšku pod Brdy v okrese Praha-západ, kde se na náměstí strhla hromadná rvačka. Jeden mladík utrpěl řezné poranění, podle police se do konfliktu zapojilo nejméně čtrnáct lidí. Jak přesně se incident odehrál, kriminalisté teprve zjišťují. Důležitou roli sehrají záznamy bezpečnostních kamer a policisté rovněž shánějí další svědectví z místa.

Policie vyšetřuje incident v Mníšku pod BrdyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Konflikt se krátce před 21.hodinou stal na náměstí F. X. Svobody v Mníšku pod Brdy. Svědci oznámili na tísňovou linku, že se jednalo o potyčku mezi více lidmi.

Na místě pak policisté našli 14 účastníků bitky. Jeden z nich utrpěl řeznou ránu, podle policie bylo zranění lehké.

„Ošetřovali jsme pacienta s poraněním v oblasti břicha, poté jsme jej převezli do příbramské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Servali se fanoušci, pořadatelé i hráči. Melu po fotbale na Šumpersku řeší policie

Krimi

Lidem zapojeným do rvačky bylo kolem 18 až 20 let. Co bylo příčinou konfliktu a jak přesně začal, zatím není jasné.

„Vyšetřovatelé teď musí vytěžit kamerové záznamy a rozklíčovat děj celé události,“ sdělila ve čtvrtek Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Podle informací Novinek ze svědectví z místa incidentu byla na náměstí skupina mladíků, načež přijela jiná parta na motorkách, kteří se s nimi servali, a vzápětí zase odjeli. Na základě jiné výpovědi ale policie nevylučuje, že se do sebe pustily dvě skupiny lidí, které obě už předtím na náměstí nějakou dobu byly.

Vyšetřovací verze jsou zatím podle Schneeweissové otevřené a může být tedy ve hře i kombinace zmíněných situací, kdy se nakonec postupně servalo více skupin mladíků.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie vyšetřuje incident v Mníšku pod Brdy.

Dívčí rvačka na benzínce ve Varech: Bily se baseballovou pálkou a tahaly za vlasy

Krimi

Výběr článků

Načítám