Hlavní obsah

Houbaře s cukrovkou zachránil policejní pes Marco

České Budějovice

O tom, že se můžete ztratit i v lesích, které dobře znáte, by mohl vyprávět houbař středního věku z Českobudějovicka. Muž, jenž je diabetik, vyrazil ve středu s manželkou do dobře známých míst na Českobudějovicku. Najednou jej však neviděla a marně na něho volala. Nakonec musela kontaktovat policisty, nešťastníka našel až policejní pes Marco.

Foto: Policie ČR

Pes Marco s psovodem Jakubem Frankem

Článek

„Žena oznámila, že během hledání hub se jí ztratil manžel, který je diabetik. Po příjezdu na místo a zjištění všech informací týkajících se osoby pohřešovaného a jeho pohybu začali policisté pátrat,“ popisovala mluvčí jihočeských policistů Lenka Krausová.

Upozornila, že nakonec však pátrání dlouho netrvalo, když vše vyřešil policejní psovod Jakub Frank s hafanem Marcem. „Muže nakonec vypátrali asi kilometr od místa, kde byl naposledy spatřen,“ podotkla mluvčí.

Muž byl sám překvapený, že se manželce ztratil a zabloudil. Policistům řekl, že místo celkem zná, nicméně tentokrát se nějakým způsobem zamotal a ztratil orientaci. „Naštěstí byl v pořádku, nepotřeboval lékařské ošetření,“ dodala Krausová.

V lesích na Chomutovsku se ztratil houbař. Může mu jít o život

Krimi

Doplnila, že policejním psovodům se zadařilo i v pondělí, když Jiří Frank se svou parťačkou Ennysou, za přispění kolegů z oddělení hlídkové služby, vypátral muže, který se pohřešoval od nedělního odpoledne. Nalezli jej ve špatně přístupném terénu u louky za Budějovicemi.

Na Šumavě se ztratila houbařka. Přespala na posedu

Krimi

Související články

Houbař našel na Šumpersku migranty ze Sýrie

Houbař našel v neděli dopoledne v lese na Šumpersku převaděče s migranty. Vše nahlásil policistům. Ti zadrželi 27letého řidiče a jeho o rok mladšího krajana na...

Výběr článků

Načítám