Hlavní obsah

Hospodářka vysála z účtu svého zaměstnavatele 400 tisíc korun, půjde před soud

Plzeň

Sedmapadesátiletá žena pracovala jako finanční hospodářka v jedné plzeňské organizaci. Zneužila toho, že měla přístup k penězům, a z účtu postupně vysála 400 tisíc korun. Policie už ji obvinila ze zpronevěry.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ze svého jednání se žena bude zpovídat před soudem. „Kriminalisté předložili státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. V případě prokázání viny hrozí ženě až dvouletý trest.

Raindlová upřesnila, že obviněná z bankovního účtu společnosti peníze vybírala postupně. „Neoprávněně je pak posílala na svůj soukromý účet. Většinou se jednalo o finance ze sociálního fondu určené na kulturní nebo společenské akce,“ řekla mluvčí.

Kriminalisté se zabývají ještě dalším podvodným jednáním, jehož se podle nich dopustil 69letý podnikatel. Ten se domluvil, že vymaluje sedmipatrové ubytovací zařízení. „Práce měla trvat týden, muž to stihl za tři dny. Vymaloval ovšem pouze část objektu. Fakturu nicméně vystavil na celý dům,“ sdělila Raindlová.

Podnikatel si tak přišel na více než 300 tisíc korun. Policisté ho obvinili z podvodu, za nějž mu hrozí až pětileté vězení.

Expolicista s komplicem chystali podle obžaloby loupežné přepadení. Dostali osm let

Krimi

Výběr článků

Načítám