Hlavní obsah

Hořící auto se v Praze řítilo z kopce na lidi, do cesty mu vjel policista

Praha

V mnohem větší drama hrozil v pondělí krátce po poledni přerůst požár auta v ulici Patočkova na pražském Břevnově. Hořící vůz se totiž samovolně rozjel. Do cesty mu proto vjel policista se služebním autem.

Foto: Policie ČR

Následky požáru auta v Praze na Břevnově

Článek

Prvotní hlášení na tísňovou linku bylo o hustém dýmu stoupajícím z motorového prostoru odstaveného vozidla, načež se rozhořel oheň, který postupně zachvacoval celé auto.

Než přijeli hasiči, snažili se oheň zlikvidovat policisté hasicím přístrojem, což se ale nepodařilo.

„Hořící vůz se navíc samovolně rozjel dolů po komunikaci a hrozilo, že narazí do kolony aut za ním nebo ohrozí lidi stojící poblíž místa události. Jeden z policistů se proto rozhodl služebním vozem automobil zastavit,“ informoval v úterý o zásahu mluvčí policie Jan Rybanský.

V Celetné ulici v centru Prahy shořela střecha domu

Krimi

Podle mluvčího policista za volantem opakovaně svým autem vrazil do hořícího vozidla, aby ho vychýlil z jízdy.

Foto: Policie ČR

Následky požáru auta v Praze-Břevnově

„Zároveň dával pozor, aby nezačalo také hořet. I tak oheň část vozidla poškodil,“ zmínil mluvčí s tím, že následkem série karambolů auto zasažené plameny vjelo na trávník, kde se zastavilo.

Podle výpovědi řidičky hořícího auta se jí začal valit kouř z motoru ve chvíli, kdy spustila větrák. Auto sice zastavila a se spolucestujícími z něj včas unikla, prázdné auto se ale pak bez kontroly rozjelo.

Okolnosti události policie dál prověřuje, škodu vyčíslí vyšetřovatelé. Co se týče policisty, podle Rybanského jednal v krajní nouzi a poničené služební vozidlo nechá policie jakožto následek škodní události opravit.

Foto: Policie ČR

Následky požáru auta v Praze-Břevnově

Policista v civilu zabránil v jízdě řidiči, který nadýchal 3,25 promile

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám