Hlavní obsah

Hledaného muže prozradil anonym. Dopadli ho po divoké honičce v Jablonci

Jablonec nad Nisou

Honička ulicemi Jablonce nad Nisou předcházela dopadení celostátně hledaného muže, jenž se vyhýbal nástupu do vězení. Upozornil na něj anonym, který zavolal na policii a prozradil, že uprchlík míří v kradeném voze z Liberce do Jablonce a má namířeno do Liberecké ulice.

Celostátně hledaný muž policistům neuniklVideo: Policie ČR

Článek

Na uvedené místo vyrazily okamžitě policejní hlídky, aby informaci ověřily. A ukázalo se, že byla pravdivá.

„Oznámení přijali policisté před několika dny, a když jeli informaci prověřit, skutečně před kruhovým objezdem s ulicí Tovární spatřili hledané vozidlo. V osobě řidiče díky osobní znalosti poznali muže v celostátním pátrání, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Hlídka zapnula majáky a vyrazila za šoférem. Ten ovšem ve chvíli, kdy policisty spatřil, začal ujíždět a pokyny k zastavení ignoroval.

Audi prchající před policisty ohrozilo na Liberecku sanitku i motorkáře

Krimi

Prchající šofér v Citroenu Berlingo nebezpečně předjížděl kolonu vozidel stojící před semafory, přičemž ulomil zpětné zrcátko u jednoho ze stojících aut. Pak najel na tramvajový pás a pokračoval po něm v jízdě až do prostoru křižovatky s ulicí Na Vršku, kde narazil do zaparkované fabie. Z auta vyskočil a dal se na útěk do přilehlé ulice.

Neutekl ale daleko, protože ho policisté po několika metrech doběhli. „To už muž zareagoval na jejich výzvy tak, že si lehl na zem a v podstatě se vzdal. Policisté ho následně, s ohledem na všechny zjištěné skutečnosti, zadrželi,“ doplnila Sochorová.

Šestatřicetiletý muž prchající v odcizeném autě má v současné době ke všemu vysloven zákaz řízení. Navíc už měl dávno sedět za mřížemi, kam mířil pro jiný trestný čin, ale nástupu do vězení se vyhýbal, a proto byl v celostátním pátrání.

Test na alkohol a drogy odmítl

„Zadržený také na výzvu policistů odmítl provedení dechové zkoušky na alkohol i provedení orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. A navíc kriminalisté dál prověřují jeho další trestnou činnost, jíž se měl v uplynulé době dopouštět. S ohledem na tuto skutečnost proto nebylo ještě zahájeno jeho trestní stíhání jako obviněného ze spáchání uvedeného skutku,“ uvedla policejní mluvčí.

Nicméně muž už sedí v chládku, kterému se tak vehementně snažil vyhnout. Bezprostředně po zadržení byl eskortován do výkonu trestu do vazební věznice v Liberci.

Vězeň se nechal v Bohumíně zaměstnat při úklidu po povodních. Policie ho teď hledá

Krimi

Výběr článků

Načítám