Hlavní obsah

Průtrž mračen na Třinecku: Voda strhla lávku přes Olši a vyplavila domov pro seniory

Třinec
Aktualizováno

Plné ruce práce měli v noci na úterý hasiči na některých místech na území Moravskoslezského kraje. Kvůli prudkým dešťům voda vytopila lidem sklepy a zahrady. Vyplavila také domov pro seniory v Třinci-Oldřichovicích a strhla lávku přes řeku Olši ve Vendryni.

Foto: HZS MSK

Hasiči odstraňovali následky deště v Moravskoslezském kraji

Článek

Od pondělního večera do úterního rána zasahovali hasiči v Moravskoslezskem kraji celkem u téměř dvou stovek událostí, ve velké většině v Třinci a okolí.

Foto: HZS MSK

Následky večerní průtrže mračen

Voda mimo jiné spláchla byty v domě s pečovatelskou službou v Třinci-Oldřichovicích. „V domě aktuálně probíhá oprava střechy. V noci přišla obrovská průtrž mračen a voda zatekla do části, která byla odkrytá,“ řekl šéf Sociálních služeb města Třinec Pavel Pezda s tím, že pečovatelky se snaží nyní seniorům pomoci se vypořádat s následky.

Mluvčí Třince Stanislav Cieslar dodal, že v domově žije ve 27 bytech pět desítek klientů. „Aktuálně pro ně řešíme náhradní ubytování jak ve spolupráci s jejich rodinnými příslušníky, tak našimi jinými ubytovacími kapacitami,“ řekl.

Na autobus u Brna spadl strom. Kabinu řidiče zdemoloval

Krimi

Voda také podle něj strhla lávku ve Vendryni. „Jde o provizorní lávku, která byla vybudována kvůli tomu, že most je v rekonstrukci. Lávka sloužila zejména dětem k tomu, aby se mohli dostat z autobusu do Karpentné a Oldřichovic. Nyní jednáme s koordinátorem dopravy, abychom vymysleli náhradní řešení,“ dodal Cieslar.

Foto: HZS MSK

Hasiči odstraňovali následky silného deště

V průběhu dopoledne se počet událostí, při kterých hasiči zasahovali, blížil už ke dvěma stovkám. „Jednalo se převážně o zatopené sklepy a ucpané kanálové vpusti. V Čeladné a v Třinci na několika místech museli hasiči odklonit tekoucí vodu pomocí pytlů s pískem,“ dodala mluvčí hasičů.

Auto uplavalo, bahno mají všude. Na Plzeňsku se vzpamatovávají z bleskové povodně

Domácí

Výběr článků

Načítám