Hlavní obsah

Hasiče potrápily požáry lesních porostů, na Valašsku vyjížděli ke dvěma zasáhům

Ke dvěma požárům v lesích vyráželi o víkendu profesionální i dobrovolní hasiči na Valašsku. V prvním případě hořel v sobotu večer mladý jehličnatý porost v Růžďce u Vsetína. V neděli měli výjezd do Huslenek, kde se plameny vznítily na mýtině.

Foto: HZS ZK, Právo

Hasiči likvidují požár porostu na Vsetínsku

Článek

V Růžďce hořel lesní porost na ploše 150 krát 150 metrů. Hasiči v tomto případě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, a to kvůli množství zasahujících jednotek, které bylo potřeba povolat.

„Postupně k požáru operační důstojník vyslal osm jednotek s deseti cisternami a čtyřkolkami z Jablůnky a Bystřičky. Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že požár zasáhl mladý porost a rychle se šířil,“ přiblížila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči likvidují požár porostu na Vsetínsku

Hasiči k likvidaci plamenů nasadili deset útočných proudů vody. Zásah trval hodinu a půl. Následně zůstali na místě do nočních hodin místní dobrovolní hasiči, aby dohlíželi na požářiště. Příčinu ohně zkoumají vyšetřovatelé.

Ani neděle se neobešla bez požáru. „K požáru rubiska vyrazily do Huslenek na Vsetínsku postupně čtyři jednotky hasičů s cisternami, terénními automobily a čtyřkolkami. Zásah komplikoval těžký terén a strmý svah. Přímo k požářišti se dostaly pouze terénní cisterny a lehčí technika,“ popsala Javoříková.

Foto: HZS ZK, Právo

Hasiči likvidují požár porostu na Vsetínsku

Hasiči tak museli natáhnou desítky metrů hadic. I přesto velitel zásahu ohlásil již po dvaceti minutách lokalizaci požáru. Poté se už dohašovala jednotlivá ohniska.

„Požár se obešel bez zranění a škody. Příčinou jeho vzniku byla nedbalost při spalování biologického odpadu,“ doplnila mluvčí hasičů.

Výběr článků

Načítám