Hlavní obsah

Fotbalový fanoušek kopl do židle a zranil moderátora ČT. Hrozí mu až tříletý trest

Plzeň

Bitka mezi fotbalovými fanoušky, kteří se do sebe pustili po zápase domácího týmu FC Viktorie se Spartou Praha, bude mít soudní dohru. Policisté sdělili 42letému muži podezření z výtržnictví. Několikrát totiž kopl do plastové židle, jež dopadla do zázemí komentátorů České televize. Jednoho z nich následně lehce zranila.

Dvaačtyřicetiletý muž kopl do plastové židle, která dopadla na komentátora České televize a zranila hoVideo: Česká televize ČT24

Článek

Utkání MOL Cup se konalo 22. května ve Štruncových sadech. „Bezprostředně po ukončení zápasu vnikli na hřiště fanoušci obou týmů, kteří se mezi sebou začali napadat,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Zatímco chuligáni se prali přímo na hřišti, fotbalisté utekli do bezpečí. Protože pořadatelé nedokázali konfliktu zabránit, dorazili na místo těžkooděnci. „Fanoušci ovšem na hřiště vhazovali nejrůznější předměty, včetně plastových židlí,“ popsala.

Policisté během vyšetřování zjistili, že 42letý muž několikrát kopl do plastové židle, která dopadla do zázemí pro komentátory České televize a jednoho z nich lehce zranila. „Další židle zase skončila na hrací ploše. Vzhledem k tomu, že muž byl v minulosti za stejný trestný čin pravomocně odsouzen, hrozí mu v případě prokázání viny až tříleté odnětí svobody,“ uzavřela Raindlová.

Berbr je vinen jen ze zpronevěry, rozhodl soud. Dal mu podmínku

Krimi

Výběr článků

Načítám