Hlavní obsah

Fantoma autosalonů zadržela zásahovka. Vybílil jich několik ve dvou krajích

Sériového lupiče, který kradl v autosalonech v Královéhradeckém a Pardubickém kraji, dopadli po dvou měsících jeho řádění kriminalisté. Pro sedmatřicetiletého cizince si krátce po posledním vloupání přišla zásahovka. Hrozilo, že by se mohl bránit nebo se pokusit o útěk. Soud ho poslal do vazby.

Sériového lupiče z autosalonů chytili krátce po akci Video: Policie ČR

Článek

Cizinec v uplynulých dvou měsících vyloupil šest různých provozoven ve dvou krajích a nechal po sobě více než milionovou škodu. Naposledy se vydal krást do salonu v Pardubicích, odkud i s lupem odjel do obce poblíž Dvora Králové nad Labem. Tam už na něj čekali policisté.

„Důsledným šetřením, vytěžením kamerových záznamů a porovnáním stop kriminalisté zjistili, že vloupání má na svědomí jedna a tatáž osoba. Zásahová jednotka podezřelého muže dopadla v úterních časných ranních hodinách v Kocbeřích krátce po spáchání posledního vloupání. V autě, na kterém byly umístěny kradené SPZ, policisté zajistili celý lup,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

V autosalonu ukradl vůz a jezdil po Mariánských Lázních. Chytili ho, když snímal značky

Krimi

Muž se do areálů firem dostával nejčastěji po přestříhání oplocení. Takto šel loupit šestkrát. Ukradl desítky celých kol, přes dvacet nových pneumatik, necelou desítku disků a starých katalyzátorů. Jedenáct zaparkovaných nových aut, připravených k prodeji, navíc poškodil tím, že je po odmontování kol nechal brzdovými kotouči stát na dlažebních kostkách či kamenech a dvě z nich podložil odcizenými disky.

Foto: Policie ČR

Lup, který už nestihl muž prodat.

„Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na téměř 1,1 milionu korun a na poškozených zhruba na 80 tisíc korun,“ doplnila Kormošová.

Uloupené věci cizinec okamžitě prodával ve své domovské zemi na území Evropské unie. Kriminalisté také zjistili, že není žádným zločineckým nováčkem, neboť byl několikrát za stejnou trestnou činnost odsouzen v Německu, Polsku a v Rakousku. V České republice zatím ani jednou. To se nyní změní, protože byl obviněn ze zločinu krádeže a poškození cizí věci a hrozí mu trest vězení v délce dva roky až osm let.

Kriminalisté také předpokládají, že během vyšetřování zřejmě obviněnému prokážou ještě další skutky, a tak škoda, kterou napáchal, ještě vzroste.

V autosalonu ukradl vůz a jezdil po Mariánských Lázních. Chytili ho, když snímal značky

Krimi

Výběr článků

Načítám