Hlavní obsah

Fantom, který děsil ostravské prodavačky i obchodníky, je za mřížemi

Ostrava

Týdny strašil recidivista (44) prodavačky a majitele obchodů v Ostravě. Muž, který má už 15 záznamů v rejstříku trestů, kradl obsluhám provozoven peníze přímo z pokladen. Za šest týdnů si tak přišel na 80 tisíc korun.

Fantom obchodů zadrženVideo: Policie ČR, MP Ostrava

Článek

Podle policie používal zloděj stále stejnou fintu. „Přišel do obchodu a buď zaměstnal prodavačku tím, že ji poslal pro vystavené zboží, nebo využil toho, že obsluhovala někoho jiného. A při její chvilkové nepozornosti odcizil z pokladny peníze,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Muž si přitom vůbec nevybíral, koho okrade. „Obchody byly opravdu různého charakteru, od tabákových prodejen, večerek, klenotnictví, lékárny, v jednom případě se také jednalo o nehtové studio. Pachatel využil toho, že pokladna byla otevřená nebo že byl v zámku klíček,“ doplnila s tím, že po krádeži vždy muž utekl pryč.

Kradl, když šel z výslechu. Po dvou měsících putoval znovu za mříže

Krimi

Kriminalisté zejména díky kamerovým záznamům zjistili, že se jedná o recidivistu, který naposledy opustil brány vězení letos v březnu. „Rukopis při páchání protiprávního jednání nezměnil a velice brzy se takzvaně k řemeslu zřejmě vrátil. V jednom případě se však jeho počínání lišilo. Nechal se odvézt taxíkem do Vřesiny a při vystupování využil situace a z kufru odcizil batoh, ve kterém měl řidič například doklady, platební kartu a notebook,“ nastínila Michalíková.

Zloději se nakonec staly osudnými ženy. Po poslední krádeži na něj totiž upozornila zákaznice hlídku strážnic, které muže zadržely na útěku v ulicích Ostravy. „V tu chvíli místem projížděli také policisté z oddělení hlídkové služby, kteří chtěli kolegyním pomoci. Když při kontrole strážnice a policisté zjistili, že je na muže vydaný souhlas se zadržením, putoval rovnou na služebnu,“ informovala policejní mluvčí.

Muž byl obviněn z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. S kriminalisty spolupracoval a ke krádežím se přiznal. Soudce na něj uvalil vazbu, v případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Zloděj v Praze si nacpal kapsy. Zaměstnance obchodu pak při útěku poslal pravým hákem k zemi

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám