Hlavní obsah

Falešný chirurg zahrnul ženu z Tachovska lichotkami. Pak od ní vylákal skoro 700 tisíc

Tachovsko

Devětapadesátiletá cizinka žijící na Tachovsku naletěla podvodníkovi. Začala si psát s mužem, který se vydával za chirurga ze Spojených států amerických. Postupně od ní vylákal skoro 700 tisíc korun.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Případ, jenž se stal v uplynulých týdnech, už vyšetřují kriminalisté. Žena se s dotyčným seznámila na sociálních sítích. „Její nová známost tvrdila, že je vdovec, vlastní tři domy, deset luxusních vozidel a finanční hotovost ve výši několika milionů korun,“ vyjmenovala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Podvodník vydávající se za chirurga z USA zahrnul ženu lichotkami. Zhruba měsíc si s ní dopisoval. „Pak od ní pod různými záminkami vylákal více než sedmadvacet tisíc eur, což je téměř sedm set tisíc českých korun. Ty měly být určeny mimo jiné na vystavení certifikátu k jejich sňatku, na společnou dovolenou i školné pro jeho syna, který studuje v Turecku,“ nastínila.

Cizinka neměla dostatek peněz, a tak si u dvou bank zařídila úvěr ve výši 12 tisíc eur. „Když si uvědomila, že byla oklamána, vše oznámila. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvodu a po pachateli pátráme,“ doplnila Vršecká.

Hospodářka vysála z účtu svého zaměstnavatele 400 tisíc korun, půjde před soud

Krimi

Výběr článků

Načítám