Hlavní obsah

Elektrokoloběžka sama vzplála u domu v Českých Budějovicích

České Budějovice

Nebezpečný požár elektrokoloběžky u domu na zahradě v Husově třídě v Českých Budějovicích řešili v sobotu nad ránem nejdříve sousedi, po nich strážníci, a nakonec i hasiči. Majitel nebyl doma, když koloběžka začala vydávat rány a pohltily ji plameny. Ohořel i přilehlý plot a fasáda domu. Příčinou byla závada na baterii.

Foto: Městská policie České Budějovice, Novinky

Elektrokoloběžku pohltily plameny.

Článek

„V sobotu krátce před šestou hodinou ráno vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o hustém dýmu valícím se z jedné ze zahrad za zastávkou MHD U parku. Strážníkům se podařilo zjistit, odkud dým vychází, a s pomocí majitele sousedního pozemku se přes jeho zahradu dostali k místu požáru,“ popisovala případ mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

Foto: Městská policie České Budějovice, Novinky

Koloběžka byla po požáru na odpis, ohořel i přilehlý plot a fasáda domu.

Upozornila, že strážníkům se ve spolupráci se sousedem podařilo nakonec oheň zlikvidovat ještě před příjezdem hasičů. Právě sousedi byli na místě požáru jako první. Podle informací Novinek je vzbudily velké rány a pak viděli, jak jiskří baterie u elektrokoloběžky. Záhy ji pohltily plameny.

„Podle prvních výsledků vyšetřování byla příčinou požáru technická závada na baterii,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Při požáru vznikla škoda za asi padesát tisíc korun, ohořelý byl i plot a fasáda domu. Majitel musel být při návratu domů překvapený , ale mohl být rád, že elektrokoloběžku neměl v domě.

„Takové případy jsou opravdu spíše výjimečné, ale stávají se,“ podotkla mluvčí hasičů. V minulosti na jihu Čech likvidovali hasiči například požár elektrického automobilu, který vzplál při nabíjení v garáži.

Požár bytu na Novojičínsku zavinila baterie elektrokoloběžky

Krimi

Výběr článků

Načítám