Hlavní obsah

U rodinných domů na Sokolovsku našli dva zastřelené lidi

Šabina
Aktualizováno

Karlovarští kriminalisté od úterního dopoledne vyšetřují případ dvou mrtvých lidí nalezených v menší obci na Sokolovsku. Podle policistů byla na tělech patrná střelná poranění. Bližší informace vyšetřovatelé nezveřejnili. Podle záchranářů šlo o dva muže.

Policie na místě činu v ŠabiněVideo: Rudolf Voleman, Novinky

Článek

„Krátce po 10. hodině jsme přijali oznámení o dvou osobách bez známek života. Obě měly střelné poranění, kterému na místě podlehly,“ uvedl mluvčí policistů Jakub Kopřiva.

Podle informací Novinek byli dva mrtví muži nalezeni na dvou zahradách, které rozděluje plot. Původní informace, že leželi na jedné zahradě, se nepotvrdila. Jednou z verzí, se kterou policisté pracují, jsou vzájemné spory mezi sousedy. K činu došlo v obci Šabina.

Sousedi z okolí Novinkám řekli, že muži měli mezi sebou spory kvůli stromkům a stromu.

„U jednoho z těl kriminalisté zajistili střelnou zbraň. Více informací poskytneme hned, jakmile to okolnosti dovolí,“ dodal Kopřiva. Policii měl zalarmovat jeden z hostů nedaleké restaurace, který slyšel výstřely.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Policie před jedním z domů, kde došlo k tragédii

Podrobnosti o tom, zda se jednalo o násilný trestný čin, či o vraždu a následnou sebevraždu, policisté s odkazem na samotný počátek prověřování neuvedli. Policie by se k činu měla podrobně vyjádřit ve středu.

„Dvě naše posádky vyjížděly k nahlášené střelbě na Sokolovsku. Na místě vyčkaly do příjezdu policie a zajištění místa události. Po vstupu na místo byli nalezeni dva muži,“ řekl Novinkám mluvčí záchranné služby Radek Hes. Střelná poranění podle Hese utrpěli dva muži, na místě zemřeli.

„Byli to moji kamarádi z tenisu,“ řekl reportérovi Novinek Robert Pisár, který v Šabině bydlí a je rovněž krajským radním pro sociální věci.

„Připadá mi to jako z jiného vesmíru. Vůbec to nedokážu pochopit,“ kroutil nevěřícně hlavou. „Nic o tom nevím. Jen to, že padly dva výstřely,“ dodal Pisár.

Přímo na místě tragédie byl po poledni i starosta Šabiny František Pešek. „Je to nešťastná událost pro obec, tak i pro nás, co jsme oba chlapy znali,“ nechtěl podávat žádné informace starosta.

Že by se pohádali kvůli stromkům a stromu se starostovi nezdá. „Že by se pohádali kvůli takové hlouposti - to se mi nezdá,“ pokračoval Pešek. „Možná tam byly nějaké zdravotní problémy jednoho z nich, jestli neměl deprese, ale fakt nevím, nevím,“ dodal.

Foto: Rudolf Voleman, Novinky

Policie na místě činu v Šabině

Vrah zastřelil vyhazovače z diskotéky, soud mu potvrdil 17 let ve vězení

Krimi

Výběr článků

Načítám