Hlavní obsah

Dva policisté se zranili při automobilové honičce u Brna, řidič utekl

Pohořelice

Dva policisté se v sobotu dopoledne zranili při dopravní nehodě u Pohořelic na Brněnsku. Kolize se stala při pronásledování podezřelého vozidla, jehož řidič odmítl zastavit při běžné policejní kontrole. Řidič havaroval také, ale z místa havárie utekl. Pátrá po něm policie.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Když řidič vozidla spatřil hlídku, šlápl na plyn a pokusil se z místa ujet,“ řekl Novinkám mluvčí jihomoravské policie David Chaloupka. Honička byla krátká a skončila na jednom ze silničních výjezdů z města.

Řidič v Ostravě se chtěl zbavit policistů i jízdou přes myčku, pak ho našli na zahradě u bazénu

Krimi

Nejprve havaroval řidič podezřelého vozu, který s autem skončil v příkopu. Nic se mu ale nestalo. V těsném závěsu za ním jel policejní vůz. Jeho řidič nestihl zareagovat a také sjel do příkopu. V případě policistů byla ale nehoda vážnější. Auto má poškozenou přední část.

Po řidiči se pátrá

„Policisté pak, s ohledem na svá zranění, nebyli schopni prchajícího řidiče pronásledovat,“ uvedl mluvčí. Podrobnosti k muži, který v autě seděl, neuvedl.

Škoda na služebním autě není vyčíslena. Policisté skončili v péči lékařů Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Chaloupka zdůraznil, že podobné kolize policistů se stávají jen ojediněle. Řidiči hrozí po dopadení za nehodu minimálně postih ze neuposlechnutí policejní výzvy.

Policie dlouho naháněla zloděje auta, vystoupit je přinutila až matka jednoho z nich

Koktejl

Výběr článků

Načítám