Hlavní obsah

Dva mrtví na Sokolovsku: Muž přes plot zastřelil souseda, pak obrátil zbraň proti sobě

Úterní střelbu v Šabině na Sokolovsku vyšetřují kriminalisté jako vraždu. 69letý muž měl podle kriminalistů přes plot zastřelit svého souseda. Nelegálně drženou zbraní ho střelil do hlavy, následně ji obrátil proti sobě a spáchal sebevraždu. Policie ve středu zveřejnila video ze zásahu.

Zásah v Šabině pohledem policistůVideo: Policie ČR

Článek

Střelbu v obci Šabina nedaleko Sokolova nahlásil policistům v 10:30 svědek, který slyšel výstřely. Následně na dvou pozemcích u rodinných domů viděl dva muže bez známek života. Záhy k místu dorazilo několik hlídek policie.

„Oba muži měli střelné poranění v oblasti hlavy, kterému na místě bohužel podlehli. Policisté okamžitě místo zajistili a provedli důkladnou prohlídku rodinných domů a přilehlého okolí,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Na zveřejněném videu je vidět a slyšet, jak policisté procházejí jeden z rodinných domů a volají na obyvatele. Zasahovali v balistické ochraně, se štítem a dlouhými zbraněmi a při prohlídce využili i policejního psa.

Výbuch plynu v domě na Brněnsku nebyla náhoda, policisté mluví o pokusu o vraždu

Krimi
Foto: Policie ČR

Policisté prohledávali celý rodinný dům, pomáhal jim i pes

Kriminalisté na místě tragédie zjistili, že 69letý muž přišel k plotu, jenž rozděluje pozemky, a krátkou střelnou zbraní zasáhl 67letého souseda. Ten se v tu chvíli nacházel na svém pozemku. Střelec oběť zasáhl do hlavy.

„Poté stejnou zbraní způsobil zranění neslučitelná se životem i sobě. Střelnou zbraň, která se nacházela poblíž těla devětašedesátiletého muže, policisté zajistili,“ dodal Kopřiva.

Motiv vraždy je zatím neznámý a bude předmětem dalšího šetření. Podle informací Novinek se spor mohl týkat stromů na pozemcích.

Střelec nebyl držitelem zbrojního průkazu a pistoli držel nelegálně.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ dodal mluvčí s tím, že pokud se prokážou zjištěné informace, bude případ odložen. Zemřelého pachatele totiž nejde stíhat.

Policie na místě činu v ŠabiněVideo: Rudolf Voleman, Novinky

U rodinných domů na Sokolovsku našli dva zastřelené lidi

Krimi

Výběr článků

Načítám