Hlavní obsah

Dva malí chlapečci na dožínkách v Doudlebech poškrábali ostrým předmětem třináct aut

Doudleby
Aktualizováno

Šok utrpěli řidiči, kteří se v sobotu vraceli ke svým vozům na dožínkách v Doudlebech na Českobudějovicku. V laku třinácti aut byly souvislé rýhy i klikyháky. Podle informací Novinek jsou podezřelými dva malí chlapci ve věku pět a sedm let. Škoda je přes 355 tisíc korun. Případem se zabývá policie.

Foto: Policie ČR

Rýhy v laku u jednoho z aut, které parkovalo v Doudlebech.

Článek

„V sobotu v době od 12:10 hodin do 16 hodin dosud neznámý pachatel ostrým předmětem způsobil vrypy na laku nejméně 13 osobních vozidel různých značek,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Auta byla zaparkovaná v místní části Straňany na Čapí louce směrem k hospodě po levé straně.

Žena, která se na dožínkách bavila, popsala Novinkám situaci jako poměrně dramatickou. „Když se lidé vraceli po 15. hodině ke svým autům, byl to pro ně poměrně velký šok. Některé ženy měly i slzy v očích, protože to dost pokazilo celou akci. Vše bylo nádherné, i počasí, a tohle je obrovská škoda,“ litovala žena, která nechtěla uveřejnit své jméno.

Policie prověřovala oznámení o střelbě v Klánovickém lese. Byly to děti s petardami

Krimi

Vypadalo to jako od klíče

„Vypadalo to jako od klíče nebo jiného ostrého předmětu,“ podotkla. Slyšela také, že bezprostředně po akci policisté dopadli pětiletého a sedmiletého chlapce.

Další zdroj pak Novinkám potvrdil, že policisté skutečně podezřívají dva chlapce. „Přesný věk nevím, ale nebylo jim víc než osm,“ uvedl.

Policisté k tomu pouze sdělili, že případ vyšetřují a zjišťují, kolik je poškozených.

Starosta Doudleb Zdeněk Šmíd připustil, že vandalský čin dožínky, které vyhledávají tisíce lidí, poznamenal. „Samozřejmě to byla kaňka. O tom, kdo byl pachatelem, nemám žádné zprávy, ale mělo by se jednat asi o třináct aut,“ uvedl Šmíd.

Foto: Policie ČR

Poničený vůz na dožínkách v Doudlebech.

Za škodu jsou zodpovědní rodiče

Policisté žádají všechny případné svědky popsané události, aby je kontaktovali na obvodním oddělení v Boršově nad Vltavou, na telefonu 974 226 710 nebo na tísňové lince 158.

Pokud děti způsobí škodu, platí ji rodiče. „Obecně platí, že v případě, že způsobí osoba mladší patnácti let protiprávním jednáním škodu, je za její náhradu zodpovědný zákonný zástupce, většinou rodič,“ uvedl právník František Pohanka.

Tři malé děti vtrhly do školy a způsobily tam škodu přes milion

Koktejl

Výběr článků

Načítám