Hlavní obsah

Důvěřivého seniora přišla podezřelá známost na téměř půl milionu korun

Netypický podvod má na svědomí neznámá žena údajně z Prahy. Neodehrál se pouze ve virtuálním prostředí, jak bývá zvykem. Dva aktéři milostného příběhu se totiž skutečně potkali. Pouhé jedno setkání stačilo ke vzbuzení důvěry u seniora ze Zlína. Postupně poslal ženě nejen všechny svoje úspory, ale další peníze si na její radu vypůjčil od různých společností. Celkem přišel o více než čtyři sta tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Seznámili se v únoru prostřednictvím inzerátu na internetu. Protože muž nerad píše, několik týdnů si volali. V březnu žena přijela za mužem na návštěvu do Zlína, kde se zdržela do druhého dne. Tvrdila mu, že je poloviční majitelkou bytu v Praze, který chce prodat. K tomu bylo nutné vyplatit druhého majitele. Domluvili se, že jí muž nějaké peníze na vyplacení půjčí a ona mu bude splácet měsíčně dvanáct tisíc korun,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž jí tak postupně posílal různě vysoké částky. „Když ženě napsal, že už žádné úspory nemá, protože jí poslal sto čtyřicet tisíc korun, poradila mu, aby si vypůjčil, což dle její rady učinil. Celková částka půjčky se tím vyšplhala na čtyři sta čtyři tisíc korun. Od začátku dubna, kdy jí senior poslal poslední peníze, ale neobdržel i přes mnoho slibů žádnou splátku,“ poznamenala mluvčí. Rozhodl se proto podat na ženu trestní oznámení.

Ženě nyní hrozí v případě odsouzení za podvod až pětileté vězení.

Výběr článků

Načítám