Hlavní obsah

Dřevo, léky i herní konzole. Na zaplacené zboží čekají desítky lidí, podvodník byl obviněn

Další případ velké naivity, které podlehlo více než sedm desítek lidí, vyšetřuje policie na Frýdecko-Místecku. Podařilo se jí dopadnout muže, který na internetu nabízel různé zboží, ale po zaplacení ho nedodal.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pátek mluvčí policie Kateřina Kubzová. „Modus operandi byl vždy stejný. Přes inzerát nabízel zboží, za které si měl nechat zaplatit předem. Poté přestal s kupujícími komunikovat a zboží nikdy nedodal,“ řekla mluvčí.

Policie zadokumentovala celkem 71 případů podvodného prodeje, škoda přesahuje čtvrt milionu korun. „Vzhledem k tomu, že poškozenými jsou lidé napříč celou Českou republikou, probíhaly výslechy osob ve spolupráci s policisty z jednotlivých krajů. Někteří poškození se na policii obrátili s oznámením sami, další jsme dohledali,“ dodala s tím, že devětadvacetiletý muž z Jihomoravského kraje byl již obviněn.

Foto: Policie ČR

Ukázka komunikace mezi podvodníkem a obětí

Svého jednání se dopouštěl deset měsíců na různých inzertních portálech, kde vystupoval pod různými jmény a nabízel široký sortiment zboží.

„Jednalo se nejčastěji o herní konzole, hry, léčivý přípravek a také palivové dříví. Se zájemci o koupi se měl vždy domluvit na záloze či platbě předem. Po zaslání peněz na účet se však poškození objednaného artiklu nikdy nedočkali,“ dodala mluvčí s tím, že muž si pro svou činnost zřídil několik bankovních účtů. „U výslechu se obviněný ke skutkům doznal s tím, že takto získané peníze měl použít na hazardní hry a sázky,“ dodala mluvčí.

Snadný přivýdělek? Podvodů na síti přibývá

Bezpečnost
Související témata:

Výběr článků

Načítám