Hlavní obsah

„Doktorka“ kupovala pneumatiky. Prodávajícího připravila o 150 tisíc korun

Olomouc

Ostražitost třicetiletého muže z Olomoucka, který se rozhodl prodat prostřednictvím internetu pneumatiky, otupilo zřejmě to, že zájemkyně o ně se představila jako doktorka. Postupoval podle pokynů, až nakonec zjistil, že mu z účtu zmizelo bezmála 150 tisíc korun, informoval Novinky policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž nabídl na internetu k prodeji pneumatiky za částku 6500 korun. „Záhy jej kontaktovala zájemkyně, coby doktorka. Požádala jej o zaslání pneumatik přes kurýrní společnost. Nato prodávajícího požádala o jeho adresu, telefonní číslo a číslo bankovního účtu, na který mu pošle peníze,“ uvedl mluvčí.

Prodejce poté obdržel zprávu s tím, že objednávka nebyla dokončena a je nutné ji dohotovit přes přiložený odkaz. Muž na něj klikl a postupoval podle pokynů. V domnění, že se nachází na stránkách skutečného přepravce, vybral z nabídky bank tu, u které měl běžný účet.

„Zadal přihlašovací údaje a vše potvrdil. Když po pár hodinách kontroloval, jestli mu peníze dorazily na účet, zjistil, že mu nejen nepřišly, ale naopak mu z účtu odešlo téměř 150 tisíc korun,“ konstatoval Hejtman.

Policisté, na které se muž obrátil, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let,“ doplnil policejní mluvčí.

Prodávala přes internet jezdecké boty za stokoruny. Přišla o 150 tisíc

Krimi

Výběr článků

Načítám