Hlavní obsah

Do školky v Ostravě přišel jeden z rodičů s nožem. Jako rukojmí si vzal učitelku

Ostrava-Svinov
Aktualizováno

V mateřské škole v ostravském Svinově se v pondělí ráno odehrál nečekaný incident mezi učiteli a zákonným zástupcem dítěte. Čtyřicetiletý muž tam s kapesním nožem ohrožoval zaměstnance. Jednu z učitelek si dokonce vzal jako rukojmí a požadoval přivolání policie. Policie ho zadržela.

Foto: PČR

Kapesní nůž, se kterým ohrožoval otec dítěte učitele.

Článek

K incidentu došlo v Mateřské škole Evžena Rošického v Ostravě-Svinově. Všechny děti i učitelé jsou v pořádku.

„Operační důstojník přijal na tísňové lince 158 oznámení od personálu školského zařízení v Ostravě-Svinově, že muž měl uchopit jako rukojmí jednu z učitelek a požadovat, aby bylo zavoláno na policii,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že svou výhrůžku měl muž umocnit kapesním nožíkem. Učitelku jím ohrožoval. „Jakmile muž zjistil, že personál školy zavolal na tísňovou linku, tak z budovy odešel. Ke zranění osob nedošlo,“ líčila událost policejní mluvčí s tím, že muž nebyl náhodný kolemjdoucí, ale zákonný zástupce jednoho z dětí.

K události vyjely hlídky z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 1, ale také policisté z oddělení hlídkové služby. Do několika minut od oznámení policisté muže zadrželi zhruba 150 metrů od školského zařízení.

Foto: PČR

Kapesní nůž policie útočníkovi zabavila.

Nebyl opilý

„U zadrženého byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, stejně tak test na drogy dopadl negativně,“ líčila dále Michalíková. Kapesní nůž, se kterým ohrožoval učitelku, mu policisté zabavili.

„V současné době je podezřelá osoba v režimu zadržení a provádí se s ní procesní úkony, z tohoto důvodu více informací nelze sdělit. V dané věci kriminalisté budou zahajovat úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání,“ shrnula policejní mluvčí.

Mladík vyhrožoval školám bombou. Zanedlouho byl zadržen a hrozí mu osm let

Krimi

Výběr článků

Načítám