Hlavní obsah

Do domu na Karlovarsku přišel zloděj třikrát po sobě. Dvakrát odjel s auty, která pak naboural

Karlovy Vary

Hned třikrát se vypravil zloděj z Rumunska do rodinného domu na Karlovarsku. Dvakrát se mu povedlo odjet s ukradeným vozem a dvakrát havaroval, pokaždé ale dokázal ještě uniknout. Až při třetí návštěvě, při níž ho opět zajímala garáž, spadla klec. Za krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci mu teď hrozí tři roky vězení.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Zloděj si oblíbil zahradu u rodinného domu v blíže nespecifikované vesnici na Karlovarsku. Znal ji stejně jako jejího vlastníka, u něhož dříve pracoval.

Prvně se sem bez pozvání vypravil v dubnu. „Pod přístřeškem si všiml zaparkovaného vozidla značky Seat,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek s tím, že muž sedl za volant, samozřejmě bez svolení majitele, při odjezdu poškodil zabezpečení vjezdové brány a vyrazil ve směru na Cheb.

„Tam způsobil dopravní nehodu a vozidlo odstavil na jednom z parkovišť,“ popsal Bílek.

Řidič v Ostravě se chtěl zbavit policistů i jízdou přes myčku, pak ho našli na zahradě u bazénu

Krimi

Na druhou misi se Rumun vypravil 21. srpna. Tentokrát pronikl do garáže a pak do rodinného domu, kde sebral peníze i klíče od zaparkovaného fordu, s nímž vyrazil na jízdu, která opět nedopadla dobře.

„Ujížděl několika policejním hlídkám, nereagoval na opakované výzvy k zastavení, opakovaně ohrozil ostatní účastníky silničního provozu,“ popsal honičku Bílek.

Řidič naštěstí nikoho nezranil, a to ani sebe. Na závěr sice havaroval, ale dokázal ještě utéct.

Už o týden později byl zpátky na stejném místě. A znovu vnikl do garáže. „Toho si měl ale všimnout syn majitele, který to dal na vědomí svému otci a ten věc oznámil na linku 158,“ podotkl Bílek.

Pak už to šlo rychle - hlídka z Toužimi byla na místě během chvíle a muže na místě zadržela. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřel Bílek.

Ukradeným autem se několik hodin vozili po Karlových Varech. Pak ho vrátili na stejné místo

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám