Hlavní obsah

Dívku surově bil, píchal jí pervitin a prodával na sex. Muž z Karlovarska dostal šest a půl roku

Plzeň

Na šest a půl roku do vězení s ostrahou poslal v pátek plzeňský krajský soud 32letého Marka F. z Karlovarska. Muž podle obžaloby mlátil čtrnáctiletou školačku, píchal jí pervitin a prodával ji na sex. Tím spáchal zločiny obchodování s lidmi a pohlavní zneužití, dále přečiny nedovolené nakládání s omamnými látkami, omezování osobní svobody a ublížení na zdraví. Rozsudek není pravomocný.

Obžalovaný Marek F. u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Soudce Tomáš Mahr uvedl, že školačka měla už předchozí sexuální zkušenosti a užívala drogy. „Rozhodně nelze říct, že poškozená byla premiantkou ve škole a v okamžiku, kdy se setkala s obžalovaným, ji zkazil. To určitě tak nebylo… Dívka byla na svůj věk poměrně protřelá. Nicméně obžalovaný se vezl na vlně její předchozí zkaženosti. On by dospělý, měl mít lidově řečeno rozum a nepodílet se na uvedeném jednání, případně jí nepomáhat. Ona byla a stále je ještě dítětem,“ zdůraznil Mahr.

Dívka se s narkomanem seznámila přes facebook a zamilovala se do něj. V prosinci 2021 za ním utekla od rodiny.

„Obžalovaný umísťoval nahé fotky nezletilé na webové stránky s pornografickým obsahem a domlouval setkání s klienty, se kterými musela vykonat pohlavní styk,“ upozornila státní zástupkyně Věra Brázdová.

Otčím zneužíval školačku, justice jí nedala odškodné s tím, že je v pohodě. Zarazil to až Ústavní soud

Krimi

Podle ní dojednal Marek F. sexuální služby s nejméně 40 muži. Poškozená měla dostat přes 100 tisíc korun, které muži odevzdala. „Dále obžalovaný muž podával dívce pervitin a marihuanu. Opakovaně ji škrtil, tahal za vlasy, kousal do obličeje a kopal do ní. Poškozenou také zavíral v koupelně pod pohrůžkou násilí. Nejméně ve dvou případech s ní měl pohlavní styk,“ popsala dále státní zástupkyně.

Školačka přiznala, že i přes veškeré násilí chovala k muži silné city. „Milovala jsem ho, i když mi ubližoval. Mlátil mě třeba celou noc. Když viděl, že jsem opravdu hodně zbitá, tak přestal a začal se mi omlouvat. Říkal, že mě miluje, já na to vždycky skočila a zůstala s ním,“ sdělila během přípravného řízení.

Dále řekla, že vydělávala hlavně na pervitin, který společně brali. Když zákazníci nezaplatili celou částku, zažívala dívka peklo. „Úplně zuřil. Chytil mě za vlasy a vytřel se mnou podlahu. Řval, že jsem dala peníze nějakému feťákovi a že to na něj hraju. Škrtil mě po krkem do doby, než jsem začala bouchat rukama, jakože nemohu dýchat. Tak mě nechal jednou nadechnout a pak mě začal znovu škrtit,“ popisovala.

Podle psychiatričky je intelekt poškozené na hranici lehké mentální retardace a rozumová vyspělost na úrovni desetiletého dítěte. Muži se dokázala bránit jen částečně, protože na něm byla závislá.

Obžalovaný se před soudem hájil, že to byla dívčina volba. „Náš vztah byl založený na společném fetování. Prodávala se dobrovolně. Za peníze jsem nakupoval drogy. Byla to její vůle. Já ji do toho nenutil. Naopak mi vadilo, že šlape. Proto ty hádky a rvačky. Ona měla sex ráda, po mně to chtěla i čtyřikrát denně,“ vypověděl.

Rovněž tvrdil, že školačku miloval. „Ona si se mnou hrála. Byla vypočítavá, prostě mě ovládala. Nechápu, že může říkat, že jsem se k ní špatně choval,“ divil se Marek F., jenž údajně nikdy nepracoval.

Při své závěrečné řeči zopakoval, že dotyčnou nevykořisťoval a nedopustil se vůči ní ničeho nedůstojného. „Byl to její chtíč, který ji hnal. Netuším, proč to tak má… Ona sex potřebovala,“ podotkl.

Bil mě, píchal mi drogy a prodával mě na sex. I tak jsem ho milovala, vypověděla školačka

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám