Hlavní obsah

Dívka z Klatov ubodala přítele své babičky. Nepamatuju si to, řekla u soudu

Jedenáct a půl roku navrhuje státní zástupce Pavel Hajný jako trest pro Marcelu Čiháčkovou (22) z Klatov, která podle obžaloby letos v březnu ubodala přítele své babičky. Dvaasedmdesátiletý senior po útoku nožem na místě zemřel. Případ začal v pátek rozplétat Krajský soud v Plzni.

Marcela Čiháčková před Krajským soudem v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Incident se odehrál v bytě babičky obžalované. Její obhájce řekl, že šlo o nutnou obranu. Sama obžalovaná uvedla, že si vzpomíná jen na to, že poškozený škrtil jejího přítele Jiřího K. a ona měla strach o jeho život.

„S partnerem jsme ten den byli opilí. Nic si pořádně nepamatuju. Když jsme večer přišli do bytu k babičce, tak si jen vybavuji situaci, kdy strejda natlačil Jirku na lednici a škrtil ho. Pak strejda padnul k zemi. Klekla jsem si k němu a strašně se mu omlouvala,“ vypovídala Čiháčková.

Vražedkyně si ubodání důchodce u soudu nepamatovala

Krimi

Že by brala do ruky nůž a poškozeného bodla, si podle svých slov nepamatuje. Před soudcem, který po jejím zadržení rozhodoval o vzetí do vazby, ale přiznala, že vzala z kuchyňské linky nůž a seniora několikrát bodla do těla. „Měla jsem strach, že strejda Jirku zabije,“ řekla tehdy soudci.

Proč si nyní podrobnosti útoku nepamatuje, nedokázala vysvětlit. „Z bytu jsme s přítelem utekli pryč. Jirka říkal, že je to hrozný průser. Pak nás zatkli,“ dodala žena.

O poškozeném řekla, že byl jediný, na koho se mohla obrátit a kdo jí pomohl. „S Jirkou jsme žili na ulici. Strejdu jsem požádala, jestli bychom u nich mohli bydlet. Dovolil nám to, ale nastavil určitá pravidla včetně toho, že se nebudeme bincat (poflakovat - pozn. red.) a najdeme si práci. Chtěla jsem se znovu postavit na nohy,“ dodala obžalovaná žena, která přiznala, že měla problémy s alkoholem i drogami. Před čtyřmi lety porodila dítě, které jí v minulosti soud odebral a nyní se o něj stará její matka.

Čiháčkovou s partnerem zadržela policie krátce po činu. Oba měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol i test na drogy.

Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Muž z Plzně po hádce ubodal partnerku. Byla u toho 13letá dcera oběti

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám