Hlavní obsah

Dívka, která pobodala v Domažlicích spolužáky, skončila na psychiatrii

Domažlice
Aktualizováno

Třináctiletá dívka, která v úterý na základní škole v Domažlicích pobodala dva spolužáky, je podezřelá z pokusu o vraždu. Zprávu zveřejnili policisté na sociální síti X. Útočnice je v současnosti hospitalizovaná na psychiatrii.

Útok ve škole v DomažlicíchVideo: Klára Mrázová, Novinky

Článek

K incidentu došlo na základní škole v Komenského ulici. O posunu v případu informovali policisté ve středu odpoledne. „Vrchní komisařka zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání činu jinak trestného vražda ve stadiu pokusu,“ konstatovala jejich mluvčí Pavla Burešová. Podezřelé s ohledem na věk nehrozí žádný postih, není totiž za své jednání trestně odpovědná. Soud ale může rozhodnout o jejím umístění do ústavní výchovy.

Podle zjištění Novinek šlo o žákyni, která kvůli špatnému prospěchu propadla. Ve své bývalé třídě zaútočila na chlapce a dívku, oba zranila. Děti skončily v nemocnici, lékaři už je ale propustili do domácí léčby.

Dívka na ZŠ v Domažlicích pobodala dva spolužáky. Byla úplně vyšinutá, popsal svědek

Krimi

Dotyčnou na místě zpacifikovala učitelka, pomáhal také ředitel. Dívku si následně převzali policisté, vyslechli ji a kontaktovali rovněž Orgán sociálně-právní ochrany dětí.

Burešová doplnila, že podezřelá skončila v nemocničním zařízení s režimovým opatřením, v němž absolvovala lékařské vyšetření a kde zůstala hospitalizovaná. Dále uvedla, že motiv činu zatím není jasný. „S ohledem na věk podezřelé i poškozených, kterými jsou žáci druhého stupně základní školy, tedy osoby mladší patnácti let, nebudeme sdělovat bližší informace,“ dodala.

Znovu odmítla, že by útočnice byla cizinka. Zprávu dementovali policisté už v úterý, kdy se spekulace poprvé objevily na sociálních sítích. „Tuto informaci zdůrazňujeme i přesto, že u takto nešťastné události nehraje státní příslušnost žádnou roli, obzvlášť pokud jde o děti,“ podotkla mluvčí.

Policisté také ocenili duchapřítomnost zaměstnanců školy, kteří podezřelou zpacifikovali. Jejich chování vyzdvihl i místostarosta Domažlic Viktor Krutina (Piráti). Podle něj díky bleskové reakci učitelky a ředitele nedošlo k dalším zraněním.

Dívku, která v Domažlicích pobodala dva spolužáky, zpacifikovali učitelka a ředitel

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám