Hlavní obsah

Desítky zpráv a permanentní volání. Senior z Karlovarska terorizoval exmanželku

Karlovy Vary

Krušné období si zažila sedmdesátiletá žena z Karlových Varů. Její stejně starý exmanžel ji totiž pronásledoval, neustále jí volal a psal a dožadoval se jakéhokoliv kontaktu. Do věci se nakonec musela vložit policie.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Její mluvčí Jan Bílek informoval o tom, že už seniorovi sdělili podezření z přečinů nebezpečného vyhrožování, pronásledování a porušování domovní svobody. Dotyčný začal svou bývalou ženu otravovat letos v lednu.

Posílal jí desítky zpráv přes mobil i aplikaci WhatsApp a téměř permanentně jí volal. „V několika případech měl také vyhledávat osobní kontakt, kdy na bývalou manželku čekal v místě bydliště. Stál před domem, zvonil a přemlouval ji, aby ho pustila dovnitř,“ popsal Bílek.

Situace se vyhrotila začátkem července. Podle policie senior minimálně třikrát přelezl plot na zahradu, kde chtěl zůstat.

Muž si uvázal smyčku kolem krku a zavolal exmanželce. Policisté jej zachránili na poslední chvíli

Krimi

Poslední incident se odehrál uplynulou neděli v dopoledních hodinách. Muž se opět dostal na zahradu pod záminkou, že potřebuje odjet autem. „Poté ho žena vyzvala, aby pozemek opustil. On tak neučinil, vzal bývalé manželce mobilní telefon a schoval ho do garáže,“ pokračoval mluvčí.

Ze služebny rovnou za ní

Přivolaní policisté muže sice odvezli na služebnu, ale ani to nepomohlo. Když ho pustili, vydal se za někdejší partnerkou znovu. Pronásledoval ji na motorce, zatímco ona jela v autě. „Měl na ni gestikulovat, ať zastaví. Když to učinila, začal klepat na okénko a dožadoval se osobního kontaktu. Žena pak zavolala na naši tísňovou linku,“ uvedl mluvčí.

Seniorovi hrozí za nebezpečné vyhrožování, pronásledování a porušování domovní svobody až dvouleté vězení.

Senior na Písecku zavraždil exmanželku, založil požár a oběsil se

Krimi

Výběr článků

Načítám