Hlavní obsah

Dělníka v kamenolomu na Příbramsku těžce zranila exploze rozbušky

V pražském Motole skončil dělník, kterého vážně poranila exploze rozbušky v kamenolomu v Kozárovicích na Příbramsku. Cizinec vrtal do skály, během čehož došlo k iniciaci rozbušky a k následnému výbuchu. Muž byl ve vážném stavu transportován do nemocnice vrtulníkem.

Foto: Novinky

Výbuch rozbušky vážně zranil dělníka.

Článek

K incidentu došlo v tamním kamenolomu kolem osmé hodiny ranní. „Cizinec, ročník 1984, navrtával skálu, přičemž došlo k výbuchu rozbušky. Případem se zabýváme, zřejmě se bude jednat o úraz,“ řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Truxa.

Záchranná služba na místo poslala záchranáře s lékařem, k vážně zraněnému muži vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby z Prahy.

Foto: Novinky

Dělníka do nemocnice transportovali vrtulníkem.

„Muž utrpěl mnohačetná poranění po celém těle. Lékař jej na místě zaintuboval a napojil na umělou plicní ventilaci. Následně byl letecky transportován do motolské nemocnice v Praze,“ dodal mluvčí záchranářů Marek Hylebrant.

Muž utrpěl těžká poranění po takzvaném blast syndromu nebo také syndromu tlakové vlny. Typická pro takové poranění jsou zejména vnitřní zranění. Na místě zasahovali také hasiči, kteří pomohli s transportem zraněného do sanitky a následně do vrtulníku.

Foto: Novinky

Výbuch rozbušky vážně zranil dělníka.

V autě na Berounsku vybuchly propanbutanové lahve, muž utrpěl těžké popáleniny

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám