Hlavní obsah

Dealerku z Jihlavy od vězení těhotenství nezachránilo. Porušila dvě podmínky

Brno

Tahle moje poslední šance bude opravdu poslední. I tak by se dala popsat snaha dealerky z Jihlavy, která ani přes dvě podmínky současně nezměnila svůj životní styl a vesele drogy prodávala dál. Když skončila u soudu, začala se odvolávat na to, že má malé dítě, a navíc je těhotná. Soud ale neobměkčila a dostala dva roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena už byla za prodej drog trestána podmínkou, k tomu další podmínku vyfasovala za to, že neplatila výživné na svého malého synka, o nějž se stará její matka. Závislost na drogách, které bere podle svých slov od třinácti let, nedokázala opustit, ostatně její přítel také patří do drogové komunity.

Dál drogy prodávala, a navíc ještě nabídla úplatek 200 000 korun svému známému, aby na sebe vzal vinu v případu, který řešila jihlavská kriminálka. Jihlavský okresní soud ženu potrestal dvěma lety vězení, s tím se ale nesmířila a podala odvolání k brněnskému krajskému soudu.

„Svého jednání upřímně lituje a v plném rozsahu se k němu doznala. Podmíněně odložený trest na přiměřenou zkušební dobu by pro ni byl velmi silným argumentem a motivací pro to, aby vedla v budoucnu řádný život a nedopouštěla se žádné další trestné činnosti,“ argumentoval její obhájce.

Anabolika, drogy či Xanax. Gangu v posilovnách kvetl byznys s chemií všeho druhu

Krimi

Žena navíc k soudu přinesla potvrzení o tom, že je těhotná, léčí se z drogové závislosti a chodí na brigády. Nic z toho však odvolací senát v čele s Adamem Kafkou nepřesvědčilo a v usnesení, s nímž se Novinky seznámily, smetl odvolání ze stolu.

„Obžalovaná se trestné činnosti dopouští právě ve zkušební době dvou trestů odnětí svobody, které jí byly podmíněně odloženy, tak lze těžko dospět k závěru o možném výchovném působení tohoto druhu trestu na obžalovanou. Naopak, samotná obžalovaná svým jednáním odůvodňuje, proč je nutné ukládat trest v jeho nepodmíněné formě,“ rozhodli soudci.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám