Hlavní obsah

Školy opět dostaly výhrůžky

Přes 490 škol v Česku ve čtvrtek opět dostalo výhružný mail a stejně tak i školy na Slovensku. Informovala o tom ráno policie.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Modus operandi je velmi podobný tomu z předešlých dní, a ačkoliv se nejedná o stejnou e-mailovou adresu, tak ale propojenost mezi účty dle našich informací existuje,“ uvedli policisté na síti X.

Poznamenali k tomu, že hrozbu nelze podcenit a že budou postupovat stejně jako v minulých dnech. „Stále platí, že nechceme zasahovat do chodu škol, protože relevantnost výhrůžky považujeme za velmi nízkou,“ napsali.

Už v úterý dostaly stovky škol v celém Česku oznámení, v němž autor tvrdil, že jsou zaminované. Výhružné e-maily pak přišly i ve středu. Šlo o základní i střední školy, státní i soukromé. Podobné e-maily přišly i do škol na Slovensku.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) označil výhrůžky za evidentně cílený útok a uvedl, že jeho cílem je znejistit společnost a vnést do ní strach a nervozitu. „Tento modus operandi jsme v minulosti viděli i na jiných místech Evropy,“ poznamenal.

Školám někdo znovu vyhrožuje explozí

Krimi
Související témata:

Související články

Školám někdo znovu vyhrožuje explozí

Školy napříč Českou republikou znovu obdržely výhrůžky, podobně jako v úterý, kdy jim do e-mailových schránek přišlo oznámení o tom, že jsou „podminovány“....

Výběr článků

Načítám