Hlavní obsah

Další vážná nehoda na křižovatce, kde zemřel manžel moderátorky. Ani tento řidič nedal přednost

Nedaleko Soběslavi na jihu Čech se ve středu střetly dva volkswageny. Starší ženu po nehodě záchranáři převezli se středně těžkými zraněními do nemocnice. Podle policie bylo příčinou nehody nedání přednosti v jízdě. Podle informací Novinek jde o stejnou křižovatku, kde na jaře zemřel po střetu s autem manžel moderátorky Petry Svobody.

Následky vážné nehody na TáborskuVideo: PF, Novinky

Článek

K nehodě došlo ve středu před desátou ráno na křižovatce od Dírné - Nové Vsi na Tučapy poblíž Soběslavi. Srazily se vozy Volkswagen Polo a Volkswagen Transporter.

Podle mluvčí policie Milana Bajcury nedalo jedno auto přednost v křižovatce druhému. Při srážce se jeden člověk zranil lehce, starší žena musela být převezena do nemocnice.

„U této dopravní nehody (střetu dvou osobních aut) zasahovala jedna posádka rychlé zdravotnické pomoci. Na místě ošetřili starší ženu, která při střetu utrpěla středně závažná poranění v oblasti horní a dolní končetiny. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla transportována do táborské nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková.

K nehodě došlo na stejné křižovatce, kde přišel letos na jaře o život manžel moderátorky Petry Svobody, který tam projížděl na kole. Z vyšetřování vyplynulo, že mu nedal přednost osmatřicetiletý řidič citroenu a muže srazil. I přes veškerou snahu se nepodařilo zachránit cyklistovi život. Řidiči nedávno policisté sdělili obvinění z usmrcení z nedbalosti, za což mu v případě prokázání viny hrozí až šestileté vězení.

V obou případech se jednalo o nedání přednosti. Podle policistů není tento úsek nepřehledný. Na první pohled je patrné, že do křižovatky je dobře vidět ze všech stran. „Příčina u těchto nehod je na straně řidičů. Jednoduše nedali přednost,“ konstatovala mluvčí táborské policie Lenka Pokorná.

Za smrt manžela moderátorky Svoboda hrozí řidiči šest let vězení

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám