Hlavní obsah

Další romance s vojákem na misi. Žena kvůli němu prodala silně pod cenou vlastní byt

Chomutov

O jeden a půl milionu korun i bydlení připravil 66letou ženu z Chomutovska podvodník, který použil proslulou historku o vojákovi na misi.

Foto: Petr Horník, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ženu podvodník oslovil přes sociální síť Facebook letos na jaře. Požádal ji o přátelství a napsal o sobě, že pochází z Děčína, že žije celý život v USA a je vojákem na misi v Sýrii.

Vše mělo průběh jako jiné obdobné podvody. O ženu se od začátku komunikace neznámý velice zajímal a dával jí najevo své sympatie. Také si vzájemně posílali fotografie.

„Komunikace brzy přešla do romantické roviny, kdy jí sliboval společnou budoucnost. Zanedlouho, když získal ženinu důvěru, začal po ní pod různými záminkami požadovat zaslání peněžních prostředků na různé bankovní účty,“ popsala mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Namísto milionů dolarů od „generála” má důvěřivá žena ze Znojemska dluhy

Krimi

Dezinfikace balíčku

Poslání peněz vysvětloval na začátku tím, že chce ženě ze Sýrie zaslat balíček s penězi a zlatem. „Například uváděl, že je třeba balíček vydezinfikovat, zaplatit za jeho skladování, dopravu nebo za to, aby nebyl otevřen. Těmito lživými báchorkami přiměl ženu, aby mu postupně v několika platbách zaslala celkově přes 700 tisíc korun,“ popsala Glogovská.

Žena podle policistů sice pojala podezření, že by mohlo jít o podvod, údajnému vojákovi o tom ale napsala a ten jí vše dokázal vysvětlit tak, že platby pokračovaly dál.

Další peníze neznámý požadoval s tím, že jsou třeba na jeho cestu za ní domů, a sliboval, že jí vše vrátí a že si po příletu do Česka koupí dům, kde spolu budou bydlet.

Celkem žena prostřednictvím více než desítky plateb poslala na různé účty částku přesahující 1,55 milionu korun. Aby mohla peníze posílat, průběžně si několik set tisíc různě půjčila. Dokonce se nechala údajným vojákem přesvědčit, aby k získání prostředků využila svůj byt.

„Ten tedy nakonec silně pod cenou prodala a nyní bydlí v podnájmu,“ popsala Miroslava Glogovská. Policisté na základě ženina příběhu znovu vyzvali k obezřetnosti při přijímání přátelství od někoho neznámého na internetu.

Snadný přivýdělek? Podvodů na síti přibývá

Bezpečnost

Výběr článků

Načítám