Hlavní obsah

Dálnice D7 přes sedm hodin stála kvůli naftě vyteklé po nehodě na Kladensku

Knovíz
Aktualizováno

Kvůli nehodě dvou nákladních aut a dodávky se od úterního rána do odpoledne uzavřela dálnice D7 na Kladensku. Střet se sice obešel bez vážných zranění, dopravu ve směru na Prahu ale značně zkomplikoval masivní únik nafty a olejů z havarovaných vozidel. Odklízení následků kolize se protáhlo na více než sedm hodin, provoz policie obnovila krátce před 16:00.

Nehoda na dálnici D7Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Nehoda se stala v 7:40 na 17. kilometru dálnice D7 u obce Knovíz, pár set metrů za nájezdem na dálnici.

„Řidič nákladního automobilu se zařazoval do pravého jízdního pruhu, kde v tu chvíli stála vozidla údržby silnic, do kterých narazil,“ řekla Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Ze záběrů z místa nehody bylo vidět, že jeden z kamionů měl kompletně zdemolovanou kabinu, náklaďák s ramenem skončil částečně mimo silnici a dodávka po střetu sjela z příkopu pod dálnici.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda na dálnici D7

Střet odnesl lehkým zraněním jeden člověk, kterého záchranka přepravila do nemocnice.

Komplikace nastaly při úklidu následků nehody, při které vytekly z vozidel kapaliny jako nafta a oleje. Hasiči popsali únik jako masivní a již ráno bylo patrné, že se úklid protáhne, což s sebou neslo i uzavření dálnice. Nafta se navíc vylila i mimo silnici, což řešila specializovaná firma.

Nakonec z původních odhadů, že se provoz podaří obnovit v poledne, bylo více než sedm hodin, kdy se doprava krátce před 16:00 obnovila levým jízdním pruhem, přičemž v pravém úklid vozovky pokračoval.

Podobný problém řešila policie s hasiči na dálnici D1 na 47. kilometru ve směru na Brno, kde se při nehodě kamionu s dodávkou vážně zranili dva lidé. Dálnice byla průjezdná jen jedním pruhem.

Foto: HZS Středočeského kraje

Nehoda na dálnici D7

Vážná nehoda uzavřela D1. Na místo letěly vrtulníky

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám