Hlavní obsah

D1 je po nehodě kamionu u Devíti křížů uzavřená. Kolona má několik kilometrů

Ostrovačice
Aktualizováno

Značné komplikace v dopravě v pátek brzy ráno na dálnici D1 způsobily u Devíti křížů ve směru na Brno následky noční nehody nákladního auta s přívěsem. Kvůli vyprošťování vozidla je silnice v místě havárie zavřená a tvoří se mnohakilometrové kolony. Podle policie řidič zřejmě usnul a narazil do pravých svodidel.

Foto: ŘSD

Kolona na D1 u Devíti křížů

Článek

Nehoda se stala kolem 2:30 na 169. km dálnice D1. Kamion začala odtahová firma vyprošťovat kolem 05:15. Policie varuje řidiče před dlouhými kolonami.

„Velké komplikace očekávejte na příjezdu do Brna po dálnici D1. Na 169. km došlo k havárii nákladní soupravy. Dálnice je zcela neprůjezdná. Objízdná trasa je vedena přes exit Devět křížů a po silnici č. 602. Počítejte se zdržením,“ informovali policisté na síti X.

Dálnice je tedy uzavřená mezi exity 168 Devět křížů a 178 Ostrovačice. Jak dlouho vyproštění kamionu potrvá, mluvčí policie Pavel Šváb nechtěl odhadovat.

„Záleží na firmě, tažné vozidlo skončilo částečně v příkopu,“ zmínil mluvčí s tím, že na dálnici stojí několikakilometrová kolona a ucpávají se i objízdné trasy.

Na Táborsku nezvládla řidička jízdu na mokré silnici. Skončila na střeše

Krimi

Výběr článků

Načítám