Hlavní obsah

Dodávka na D1 u Velkého Meziříčí narazila do odstaveného náklaďáku

Velké Meziříčí
Aktualizováno

Kvůli nehodě dodávky, která narazila do odstaveného nákladního vozu, byla ve čtvrtek dopoledne zcela neprůjezdná dálnice D1 u Velkého Meziříčí ve směru na Brno. Nehodu nepřežil spolujezdec z dodávky. Policie dopravu odklání na 141. kilometru a krátce po 9:30 zprůjezdnila v místě kolize pravý pruh.

Foto: Dopravníinfo.cz
Článek

Nehoda se krátce před 7:00 stala na zhruba 143. km dálnice D1 v úrovni meziříčské části Hliniště. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové dodávka narazila zezadu do náklaďáku odstaveného v tzv. SOS zálivu dálnice, který je určen pro nouzová stání či údržbu silnice.

„Řidič dodávky utrpěl zranění a jeho spolujezdec těžké poranění, kterému na místě podlehl,“ sdělila Novinkám mluvčí.

Dálnici v místě nehody, u které zasahovaly všechny složky IZS, policie zprvu zcela uzavřela.

„Osobní vozidla odklánějí policisté z dálnice na 141. kilometru. Ostatní doprava sjíždí z dálnice již na 119. km, protože exit 134 Měřín je uzavřen,“ upřesnila Čírtková s tím, že kolem 9:30 se podařilo v místě kolize zprůjezdnit pravý jízdní pruh.

Podle odhadu silničářů omezení v dopravě potrvá nejméně do 11:00. Kvůli nehodě se na dálnici vytvořily dlouhé kolony, stejně jako na objízdných trasách, které vedou přes Velké Meziříčí. Okolnosti a příčinu tragické nehody policie dál vyšetřuje.

Foto: ŘSD

Kolony kvůli nehodě na dálnici D1 u Velkého Meziříčí

D1 na Benešovsku stála, dodávka nedobrzdila za náklaďákem

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám