Hlavní obsah

Cyklista na Opavsku přežil pád ze skály

Lhotka u Vítkova

O obrovském štěstí může mluvit muž (64), který se v úterý v podvečer při jízdě na kole zřítil ze skály v údolí řeky Moravice na Opavsku. Pád ze zhruba 25 metrů přežil, utrpěl však velmi vážná poranění.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana muže, který spadl i s kolem ze skály v údolí řeky Moravice na Opavsku.

Článek

K pádu cyklisty došlo okolo 19. hodiny poblíž Lhotky, místní části Vítkova. Záchranáře zalarmovali svědci pádu. „Muž se s jízdním kolem pohyboval na stezce nad údolím, přičemž spadl z členité skály a výšky okolo pětadvaceti metrů na břeh řeky,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana muže, který spadl i s kolem ze skály v údolí řeky Moravice na Opavsku.

Upozornil, že zásah komplikoval nepřístupný terén. K těžce zraněnému proto museli záchranáři urazit poslední úsek dlouhý asi jeden a půl kilometru pěšky. „Posádce vrtulníku se podařilo do lesnatého terénu vysadit na okraj vodního toku pomocí palubního jeřábu lékaře i s vybavením,“ doplnil.

Když dorazili záchranáři k pacientovi, byl při vědomí. „Avšak utrpěl mnohočetná zranění v oblasti hlavy a páteře, jeho stav byl velmi vážný. Po základním lékařském ošetření, uložení do vakuové matrace a transportního vaku byl za asistence hasičů, kteří mezitím slanili do údolí po skále, přenesen korytem řeky k místu vyzvednutí. Vrtulník jej přenesl na místo, kde bylo možno přistát a po dalším poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl muž šetrně transportován do ostravského traumatologického centra,“ informoval Humpl.

Mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Petra Petlachová uvedla, že stav pacienta je i nadále vážný. „Je ale stabilizovaný a mimo ohrožení života,“ potvrdila.

Senior na kole zemřel po střetu s autem na Kutnohorsku, nedal přednost

Krimi

Výběr článků

Načítám