Hlavní obsah

Cyklista dal v Praze ránu stěžujícímu si pejskaři. Po roce byl dopaden

Téměř rok trvalo pátrání po agresivním cyklistovi, který loni v červenci zaútočil na pejskaře v Praze. Tomu se nelíbilo, že cyklista jede po chodníku. Muž na kole byl obviněn ze dvou trestných činů.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Policisté pokročili s případem, protože se ozval svědek, který detektivům dal důležitý poznatek, jenž je dovedl na stopu podezřelého.

„S jednačtyřicetiletým mužem následně zahájili trestní stíhání pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Muž se při výslechu k útoku přiznal,“ uvedl v pondělí mluvčí policistů Jan Daněk.

Policie se na veřejnost původně obrátila v závěru loňského července, kdy sdělila, že útok se odehrál v Hornoměcholupské ulici u přechodu pro chodce. Napadený tam poklidně venčil svého psa.

„Cyklista, který jel po chodníku, nejprve začal s kolem najíždět na psa a požadoval, ať mu uhnou z cesty, na což mu pejskař opáčil, že se po chodníku na kole jezdit nemá,“ uvedl Daněk.

Cyklistu upozornění na vlastní přestupek rozzuřilo natolik, že z kola sesedl a pejskaři dal dvakrát pěstí do obličeje. „Následně z místa, kde byl ještě s ženou a asi šestiletou dívkou, které byly také na kole, odjel,“ doplnil mluvčí.

Napadený muž musel v nemocnici podstoupit operaci, protože měl po útoku otevřenou zlomeninu čelisti.

Cykloaktivista maloval na magistrále cyklopruh. Ohlásil se policii, a ta už na něj čekala

Krimi

Výběr článků

Načítám