Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec se na Semilsku odpoutal z dětské sedačky a vběhl přímo pod auto

Semily

Teprve čtyřletého chlapce musela záchranka z malé obce na Semilsku letecky přepravit do nemocnice v Hradci Králové poté, co ho srazilo auto. Dítě sedělo připoutané v dětské sedačce a čekalo, až jeho příbuzní naloží dvě auta a vyrazí společně na výlet k Máchovu jezeru. Chlapec se ale nudil, odpoutal se sám ze sedačky a rozhodl se jít za nimi. Bohužel vběhl přímo pod okolo projíždějící auto.

Foto: Foto Škoda Auto

Ilustrační foto

Článek

„Zpoza zaparkovaného auta potom vběhl do silnice ve chvíli, kdy kolem projíždělo osobní vozidlo tovární značky Hyundai,“ potvrdila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Jeho řidič jel naštěstí zhruba čtyřicetikilometrovou rychlostí a okamžitě začal brzdit, ale střetu zabránit nemohl.

„Chlapec upadl na silnici a utrpěl přitom krvácivé poranění na hlavě, se kterým ho zdravotnická záchranná služba letecky transportovala do nemocnice v Hradci Králové,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Dodala, že podle zatím dostupných zpráv by jeho aktuální zdravotní stav neměl být vážný.

„V této souvislosti varujeme všechny rodiče a prarodiče, aby takhle malé děti neponechávali v autě ani na chvilku bez dozoru. Málokoho by asi napadl takový scénář, který se odehrál v pátek na Semilsku, proto je třeba se z podobných událostí poučit,“ žádá policejní mluvčí.

Dvanáctiletý chlapec skočil na Brněnsku přímo před auto. Policisté ukázali video

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám