Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec se jen v bačkůrkách a spodním prádle toulal v Budějovicích, nikdo se k němu nehlásil

České Budějovice

Na asi čtyřletého chlapce, který měl na sobě pouze spodní prádlo a bačkůrky narazila v neděli ráno seniorka u obchodního domu Družba v Českých Budějovicích. Nikdo se k němu nehlásil. Až později volala matka na tísňovou linku policie.

Foto: Městská policie České Budějovice

Strážníci přijeli v neděli k obchodnímu centru Družba.

Článek

O případu informovala českobudějovická městská policie. „Nálezkyně zavedla dítě do blízké prodejny, kde mu ochotné zaměstnankyně zapůjčily oblečení. Chlapec však zjevně neoplýval řečovými schopnostmi, aby byl schopen odpovědět na dotazy směřující k jeho bydlišti,“ uvedl mluvčí českobudějovických strážníků Jaroslav Polánský.

Zmínil, že strážnici zavolali na místo zdravotnickou záchrannou službu, která za přítomnosti pracovnice oddělení sociálně-právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu převezla dítě do zdravotnického zařízení. „Strážníci mezitím poskytli fotografii ztraceného chlapce přivolané hlídce Policie ČR, která zahájila další kroky k vypátrání jeho zákonných zástupců,“ zmínil strážník.

Teprve po několika desítkách minut se na tísňovou linku přihlásila matka ztraceného chlapce. „Případem se kromě sociálních pracovnic zabývají i policisté,“ doplnil mluvčí strážníků.

Matka nechala dvouletou holčičku v rozpáleném autě a šla do kadeřnictví. Dítě skončilo v nemocnici

Krimi

Výběr článků

Načítám