Hlavní obsah

Čtyři zranění při požáru bytu na Olomoucku, z domu je zachránili hasiči

Štěpánov-Moravská Huzová

Čtyři osoby byly zraněny při požáru bytu v Moravské Huzové, místní části Štěpánova na Olomoucku. Plameny jeden byt zničily a další tři jsou po požáru poškozeny, předběžnou škodu hasiči vyčíslili na tři miliony korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár bytu v Moravské Huzové, místní části Štěpánova na Olomoucku.

Článek

„Zraněné osoby museli hasiči zachraňovat pomocí vyváděcích prostředků,“ sdělil mluvčí hasičů Olomouckého kraje Radek Buryánek s tím, že na místě zasahovali profesionální hasiči ze Šternberka a jednotky dobrovolných hasičů ze Štěpánova, Černovíru a Bohuňovic.

Hořet v bytě začalo po 11. hodině. Policejní mluvčí Libor Hejtman uvedl, že hasiči evakuovali z domu celkem 13 osob. „Šest z nich převezli záchranáři preventivně kvůli nadýchání kouřem do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekl a dodal, že vyšetřovatel hasičů stanovil jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru technickou závadu a vyloučil cizí úmyslné zavinění.

„Je to bytový dům v soukromém vlastnictví, údajně chytla bytová jednotka od prodlužovačky nebo nabíječky,“ sdělil Novinkám starosta Štěpánova Jiří Šindler (Aliance pro budoucnost Štěpánova) s tím, že radnice už řeší náhradní ubytování pro nájemníky, jejichž byty jsou poničeny. „Jedna rodina se už přestěhovala do nedalekého penzionu, další řešíme,“ upřesnil.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Plameny jeden byt zničily, další tři poškodily.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár likvidovaly čtyři jednotky hasičů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám