Hlavní obsah

Cizinec v pražské restauraci bodal do muže tak silně, až o něj zlomil kuchyňský nůž

Hádka mezi hosty na zahrádce restaurace na Praze 8 skončila v neděli večer pobodáním. 33letý cizinec si během konfliktu došel domů pro třiceticentimetrový nůž, kterým pak na jiného muže zezadu zaútočil. Bodal tak silně, že velký nůž zlomil. Záhy se dal na útěk a schoval se na chodbě paneláku.

Zadržení muže podezřelého z pobodáníVideo: Policie ČR

Článek

K útoku došlo na Praze 8 v neděli kolem desáté hodiny večer, informovala v pondělí policie. V jaké konkrétní restauraci to bylo, neupřesnila.

Na zahrádce se do sebe pustilo několik mužů a jeden z nich si během hádky odběhl domů pro více než třicet centimetrů dlouhý kuchyňský nůž. „Se kterým se vrátil na místo a poškozeného s ním několikrát zezadu bodnul do zad do oblasti lopatky,“ uvedl mluvčí policistů Richard Hrdina.

Útok byl natolik razantní, že útočník nůž o záda pobodaného zlomil. Pak z místa hned utekl neznámo kam.

Postřelený muž u D35: Policie dopadla podezřelého

Krimi

K místu se sjelo několik policejních hlídek, které začaly po pachateli pátrat. „Zanedlouho se policisté dostali až do domu, kam měl hledaný muž zaběhnout, a tak ho od sklepních prostor začali pomalu propátrávat. Ve třetím patře narazili na muže odpovídajícího popisu, který se jim ihned na místě k činu doznal,“ dodal Hrdina.

Policisté cizince zadrželi, prohledali a převezli na policejní služebnu. Národnost ani to, zda hrála v případu nějakou roli, policie neuvedla.

Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí mu tři roky vězení.

Napadený zhruba 45letý měl podle záchranářů ránu v oblasti zad. „Byl mimo ohrožení života a posádkou záchranářů byl při vědomí transportován na nejbližší chirurgickou ambulanci,“ řekl Novinkám mluvčí záchranky Karel Kirs.

Foto: Policie ČR

Zadržení muže podezřelého z pobodání

Nešlo ho zastavit dřív? Muž, který v Brně nožem bodl na ulici školačku, měl už předtím útočit na ženy

Krimi

Výběr článků

Načítám