Hlavní obsah

Cizinec v Praze ohrožoval zbraní několik lidí, v jednom z bytů vystřelil

Cizinec v bytě v Praze 6 vystřelil z pistole, kterou pak ohrožoval několik dalších obyvatel panelového domu. Se zbraní zastrčenou za kalhoty se následně dal na útěk, u stanice metra Bořislavka ho zadrželi policisté. Skončil ve vazbě. Incident se stal na konci září, policie o něm informovala ve čtvrtek.

Cizinec s pistolí v ruce ohrožoval několik lidíVideo: Policie ČR

Článek

Nejprve cizinec se svým známým popíjel v restauraci na Praze 6, odkud poté oba odešli do nedalekého bytu v panelovém domě. Tam se ale pohádali a cizinec vytáhl svou nelegálně drženou zbraň, se kterou vystřelil do zdi.

Když pak vyšel z bytu ven, potkal jednoho z místních obyvatel. „I na něj cizinec namířil střelnou zbraň a vyzval jej, ať jde k němu. Poškozený takto učinil, jelikož měl obavu o svůj život,“ uvedla mluvčí policie Kristýna Zelinková.

Muže v centru Prahy přepadla trojice mladých cizinců. Po útoku zůstal v bezvědomí na zemi

Krimi

Policejní zpráva nezmiňuje, kdy přesně se incident stal, mluvčí pouze sdělila, že to bylo koncem září. Na videozáznamu je datum 24. září. Nespecifikovala ani, v jaké ulici ke střelbě došlo. Totožnost cizince policie uvést nechtěla.

Během toho, co cizinec mířil zbraní na jiného muže, se do úzkého prostoru u vchodu dostavilo několik dalších lidí. Ti byli ze situace podle policie v šoku.

„Jednomu z nich se naštěstí podařilo událost oznámit na linku 158,“ dodala Zelinková. Na záběru je vidět, jak cizinec před odchodem drží zbraň v ruce a snaží se ji předat někomu jinému. Pak si ji zastrčil zezadu za kalhoty a odešel pryč.

Foto: Policie ČR

Cizinec s pistolí v ruce ohrožoval několik lidí.

„Policisté, kteří byli k této události vysláni, začali po agresorovi ihned pátrat v blízkém okolí. Muž byl zadržen záhy, a to hlídkou pohotovostní motorizované jednotky. Prohlídkou osoby policisté nalezli zmiňovanou zbraň,“ dodala mluvčí. Muž se u stanice metra Bořislavka v Evropské ulici vzdal policistům, kteří na něj mířili střelnými zbraněmi.

„Cizinec byl kriminalisty obviněn z trestného činu vydírání a nedovoleného ozbrojování. Muž byl na návrh státního zástupce umístěn do vazby. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody ve výši až osm let,“ uvedla Zelinková.

Kriminalisté vyšetřováním případu přišli i na to, že byl muž v minulosti odsouzen k trestu odnětí svobody a po propuštění měl nařízeno ze země vycestovat. To ale neudělal.

Foto: Policie ČR

Cizinec s pistolí v ruce ohrožoval několik lidí.

Mladiství cizinci chtěli v Praze oloupit muže, při přepadení mu vystřelili oko

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám