Hlavní obsah

Cizinec v BMW předjel policii na D6 rychlostí 186 kilometrů v hodině

Kynšperk nad Ohří

Výlet do České republiky se devětadvacetiletému cizinci za volantem BMW prodražil. Na Sokolovsku ho chytli policisté, protože se po dálnici D6 proháněl rychlostí 186 kilometrů v hodině. Na místě přišel o řidičák a musel zaplatit několikatisícovou kauci.

Cizinec se po dálnici na Sokolovsku řítil rychlostí 186 kilometrů v hodiněVideo: Policie ČR

Článek

Na úterní případ upozornil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Hlídka z dálničního oddělení Lubenec kontrolovala řidiče nedaleko sjezdu na Kynšperk nad Ohří. „Kolegy předjel osobní automobil značky BMW. Okamžitě se za dotyčným vydali,“ řekl Kopřiva.

Šofér jel místy rychlostí 186 kilometrů v hodině, přičemž nejvyšší povolené maximum je 130 kilometrů v hodině. „Policisté automobil zastavili na nedaleké čerpací stanici a řidiče vyzvali k předložení dokladů,“ pokračoval Kopřiva.

Následnou lustrací hlídka zjistila, že jde o devětadvacetiletého cizince. Dechová zkouška u něj nepotvrdila, že je pod vlivem alkoholu. „Kolegové muži na místě zadrželi řidičský průkaz a udělili kauci ve výši několika tisíc korun,“ vyčíslil.

Záležitost poté policisté předali správnímu orgánu. Ten může dotyčnému uložit sankci ve výši 25 tisíc i zákaz řízení na maximálně 18 měsíců.

S fordem zběsile ujížděl před sokolovskými policisty. Třikrát boural, ohrozil i matku s dítětem a pak zmizel

Krimi

Výběr článků

Načítám