Hlavní obsah

Cizinec v audi projel kolem školy v Praze rychlostí 118 kilometrů v hodině

Na začátku školního roku přišel 23letý cizinec o řidičák, když se kolem školy a policejní hlídky na Praze 7 prohnal rychlostí 118 kilometrů v hodině. Proletěl kolem přechodu, který vede k budově základní školy.

Foto: Policie ČR

Pohled na radar a změřenou rychlost

Článek

O případu z pátku 6. září informovali policisté v pondělí dopoledne. Policejní hlídka s ručním radarem stála ráno kolem osmé hodiny ranní v ulici Ortenovo náměstí, která sousedí přímo s tamní základní školou. Policisté dohlíželi na to, zda všichni dodržují předepsanou rychlost a předpisy.

„Krátce po osmé hodině se kolem hlídky prohnal řidič ve stříbrném audi, kterému naměřili v místě, kde je maximální povolená rychlost 50 km/h, bezmála 120 km/h,“ informoval mluvčí policie Richard Hrdina. Radar řidiče změřil při rychlosti 118 kilometrů v hodině.

Policisté následně 23letého cizince dojeli, zastavili a zkontrolovali. Podle nich se dopustil závažného přestupku, překročil totiž nejvyšší povolenou rychlost v obci o 60 kilometrů v hodině. Rovnou tak přišel o řidičský průkaz.

Cizinec v BMW předjel policii na D6 rychlostí 186 kilometrů v hodině

Krimi

Jeho jednáním se teď bude zabývat také správní orgán, který rozhodne o pokutě a o době zákazu řízení.

Policie apelovala na řidiče, aby se chovali ohleduplně v místech, kde je vyšší pohyb chodců. Škola se nachází u tramvajové zastávky, přes přechod tam v ranních hodinách přejde větší počet dětí.

Foto: Policie ČR

Řidič proletěl kolem školy rychlostí 120 kilometrů v hodině.

Na padesátce na Královéhradecku se řítil rychlostí 113 kilometrů v hodině. Teď bude chodit pěšky

Krimi

Výběr článků

Načítám