Hlavní obsah

Chtěla na školní besídku, skončila zbitá a znásilněná. V kauze obchodu s lidmi vypovídala žákyně 7. třídy

Ona prodávala nezletilé dívky zájemcům o sex na internetu, on byl jedním ze zákazníků, který si dívky k sexu koupil. Podle obžaloby na nich prováděl sadomasochistické praktiky, uvazoval je na řetěz a držel proti jejich vůli. Oba dva nyní stojí s několika obviněními na krku před libereckým krajským soudem.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Přelíčení ve středu pokračovalo výpověďmi znalců či svědků, soud také rozhodoval o prodloužení vazby pro oba obžalované, kteří jsou ve vazební věznici již rok. Zazněla také výpověď žákyně sedmé třídy, která se stala obětí obou obviněných.

Šestadvacetiletá kuplířka ji totiž podle spisu nalákala na různé sliby, předala obviněnému a ten na děvčeti nejen že prováděl sadistické praktiky, ale také ji znásilnil a držel na řetězu uvázanou v místnosti přes noc, až do okamžiku, kdy se jí povedlo uprchnout a přivolat si pomoc.

Snažila se utéct, tak použil paralyzér

Hodiny plné strachu prožila dívka loni v polovině června. Při výslechu školačka popsala, co se tehdy odehrálo. Obviněná ji jedno odpoledne naložila do auta, s tím, že ji odveze na školní besídku do Desné. Místo toho ji ale převezla do Vratislavic nad Nisou, vysadila z vozu s tím, že ji na besídku odveze muž, který tam čekal.

V Liberci bujel obchod s lidmi. Žena je za nabízení školaček k sexu před soudem

Krimi

„Byl zarostlý a takový hnusný. Sedla jsem si dopředu, zajel po cestě do nějakého lesa, kde zastavil a řekl, ať mu dám svůj mobil,“ popisovala při výslechu na policii dívka, jejíž výpověď ve středu soudkyně četla.

Děvčeti se to ale nelíbilo, a tak se snažila utéct do nedalekého lesíka. Muž ji však dostihl, třikrát jí dal šok paralyzérem a donutil ji nastoupit na zadní sedadla vozu.

„Hrozně jsem se bála. Dal mi látku na hlavu, přivázal mě za obojek ke dveřím auta. Někam jsme jeli, nevěděla jsem kam,“ zaznělo mimo jiné ve výpovědi.

Vyděšenou dívku zavedl do stavení na Českodubsku, kde byla místnost s postelí, stůl a malá kuchyň. Děvčeti uvolnil ruce, avšak nechal jí látku na hlavě, aby nic neviděla. Donutil ji svléknout se, znásilnil ji, přehnul přes stůl a bil bičem, přitom chtěl, aby nahlas počítala rány. S plačící dívkou pak prohodil několik vět a dozvěděl se, jak uvedla ve výpovědi, jaký je její skutečný věk. To mu ale nezabránilo v tom, aby ji znovu znásilnil. Pak ji nechal obléknout se a za kotník ji řetězem připoutal k posteli. Posléze stavení opustil.

Byl jsem rozhozený z toho, že je nezletilá, řekl obžalovaný

Dívka tam zůstala celou noc ležet na posteli, teprve ráno se jí podařilo od postele odpoutat a s řetězem stále připevněným k noze utekla ze stavení a dál k silnici v obci Bílá. Tam ji objevil muž, kteří ji zahlédl zmateně pobíhající po silnici z okna svého domu. Zavolal policii i dívčiny příbuzné a osvobodil ji z řetězu, který měla stále připevněný ke kotníku.

„Abych ho sundal, musel jsem si vzít dva stranové klíče, šrouby byly utažené opravdu fest,“ popsal do protokolu.

Obžalovaný před soudem k výpovědi děvčete uvedl, že netušil, kolik jí je let, a dozvěděl se to až z dokladů, které měla u sebe.

„Byl jsem z toho rozhozenej. Ale představila se mi jako Aneta a na dokladech bylo Andrea, tak jsem si nebyl jistý, jestli je to ona. Když jsem pak zjistil, kolik jí je roků, nabídl jsem, že zajistím, aby se dostala za svou mámou, která žije v zahraničí. Bála se, aby se jí nestalo znovu to co se mnou.“

Kuplířka i sadista zůstávají ve vazbě

Podobný zážitek si ale ze setkání s obžalovaným mužem odneslo více dívek. Scénář byl vždy podobný. Přivazoval je jako psy, dával jim obojky a připoutával na řetěz, ale také je bil kovovým prutem anebo si vynucoval poslušnost paralyzérem. Měl ale také hrozit střelnou zbraní, pokud nevyhoví jeho zvráceným sexuálním žádostem.

Za to jsem si zaplatil. Muž u soudu obhajoval otřesné sexuální trýznění mladičkých dívek

Krimi

Znalci v oboru psychologie a sexuologie u muže potvrdili sexuální deviaci s důrazem na sadismus, avšak neshledali, že by trpěl duševní poruchou v pravém slova smyslu. „Rozpoznávací schopnosti byly zachovalé, ovládací schopnosti snížené, ne však zcela vymizelé,“ zaznělo v hodnocení znalců, kteří u něj navrhují ochranné sexuologické léčení.

Potvrzená sexuální deviace a obavy z toho, že by mohl ve svých aktivitách pokračovat, tak byly důvodem, proč předsedkyně soudu Markéta Navrátilová rozhodla o trvání vazby obžalovaného. Za jeho činy mu hrozí až dvanáctileté vězení.

Ve vazbě nadále ponechala také obviněnou kuplířku, protože reálně hrozí, že by mohla zmizet a vyhýbat se soudu. Navíc soudkyně zohlednila i skutečnost, že ženě za její činy hrozí vyšší trest, který se bude pohybovat mezi 5–12 lety vězení.

„Na jednu stranu je lepší, že zůstává ve vazbě. Kdyby byla doma jen chvíli, tak by si s malou na sebe zvykly a bylo by to pro dceru pak o to horší,“ okomentovala po ukončení jednání matka obžalované Slávka D., která má nyní v péči sedmiletou dceru ženy, která prodávala mladé dívky.

Soudní jednání bude pokračovat na začátku prosince výslechy dalších znalců i zneužitých dívek.

Žalobce chce 5,5 roku vězení pro skautského vedoucího za znásilnění dívek

Krimi

Výběr článků

Načítám