Hlavní obsah

Chlapec nalezený v kontejneru v Ústí je zdravý a dostal jméno Jáchym. Policie hledá ženu z videa

Aktualizováno

Novorozenec nalezený v neděli v kontejneru v ústecké čtvrti Střekov je zdravý. Chlapec dostal jméno Jáchym. V souvislosti s případem pátrají policisté po ženě, kterou zachytil kamerový systém. Může podle nich jít o důležitou svědkyni. Policie o tom v pondělí informovala na síti X.

Policie hledá svědkyni v souvislosti s odloženým novorozencemVideo: Policie ČR

Článek

„Žádáme o pomoc ženu, která kolem jedné hodiny v noci venčila v ulici Truhlářova svého psa, aby se přihlásila na linku 158. Může být pro kriminalisty důležitou svědkyní,“ stojí ve výzvě policie.

Foto: Policie ČR

Policie hledá svědkyni v souvislosti s odloženým novorozencem

Policisté se nálezem miminka v kontejneru zabývají od nedělního rána. „Krajští kriminalisté na případu usilovně pracují. Nalezené miminko je zdravé. Jedná se o chlapce a dostal jméno Jáchym,“ sdělili v pondělí kriminalisté.

Dítě bylo v kontejneru nalezeno v neděli v ústecké části Střekov, konkrétně na sídlišti Kamenný vrch. Policie po nálezu nechtěla z taktických důvodů specifikovat pohlaví a ani to, zda je dítě živé.

Policie zveřejnila i fotografie dámské bundy, ve které bylo dítě zabaleno. „V souvislosti s tím, žádáme veřejnost o pomoc. V případě, že je vám bunda povědomá, tak tuto informaci poskytněte policistům na linku 158,“ dodali.

Foto: Policie ČR

Bunda, ve které bylo dítě zabaleno a nalezeno

Dítě zemřelo při domácím porodu, matka a dula dostaly podmínku

Krimi

Kontejner v Ústí, kde bylo dítě nalezenoVideo: Aktu.cz

Výběr článků

Načítám