Hlavní obsah

Chlapec na Hodonínsku uvázl s poraněnou nohou na vysílači ve výšce 15 metrů

Starý Poddvorov

Chlapce, který uvázl zraněný ve výšce zhruba patnácti metrů nad zemí na vysílači poblíž Starého Poddvorova na Hodonínsku, museli v pátek před polednem zachraňovat hasiči. Hoch na něj vylezl, poranil si nohu a nebyl schopen slézt dolů. Jeho záchrana trvala zhruba 25 minut, řekl Novinkám mluvčí jihomoravského hasičského sboru Jaroslav Mikoška.

Foto: archiv HZS JMK

Hasič lezec sundává chlapce ve speciálním lehátku z konstrukce vysílače

Článek

Věk dítěte neupřesnil. K události vyjeli nejen hasiči lezci, ale na místo byl vyslán i policejní vrtulník s leteckými záchranáři na palubě. Do záchrany se nakonec pustili hasiči. Museli násilně vstoupit do oploceného areálu vysílače a vylezli k chlapci na konstrukci.

Foto: archiv HZS JMK

Chlapce si přebírají zdravotníci

„Na místě zjistili, že má poraněnou nohu. Připravili zraněného na transport a pomocí lezecké techniky jej bezpečně dopravili na zem k posádce zdravotnické záchranné služby,“ uvedl mluvčí.

Hoch skončil v brněnské dětské nemocnici, kde je umístěn na anesteziologicko-resuscitační jednotce. Podle dostupných informací je mimo ohrožení života. Případem se bude dále zabývat policie, která bude zjišťovat, proč na vysílač vyšplhal. Údajně se dostal téměř nahoru, spadl, poranil si nohu a při pádu se zachytil na kovové konstrukci stavby.

Foto: archiv HZS JMK

Vysílač u Starého Poddvorova na Hodonínsku

Na jezeře v Opavě se utopil chlapec

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám