Hlavní obsah

Celníci zadrželi u Lovosic auto plné falešných dresů Mbappého

Lovosice

Pytle plné padělků fotbalových dresů Realu Madrid s logy Ligy mistrů UEFA skončily ve skladu ústeckých celníků. Ti je objevili v dodávce kontrolované v uplynulých dnech na dálnici D8 u Lovosic.

Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj

Pytle a krabice plné padělků fotbalových dresů Realu Madrid s logy Ligy mistrů UEFA objevili ústečtí celníci v dodávce, kontrolované na dálnici D8 u Lovosic

Článek

Dodávka měla německou SPZ a mířila směrem ke státní hranici s našimi severními sousedy. V nákladovém prostoru celníci objevili velké množství černých igelitových pytlů a kartonových krabic.

„Po předložení všech potřebných dokladů a zběžné kontrole vozidla celníci pojali podezření, že se uvnitř nachází zboží porušující práva duševního vlastnictví,“ popsal mluvčí ústeckých celníků Jiří Nejedlý.

V pytlích se ukrývaly fotbalové dresy Realu Madrid s logy Ligy mistrů UEFA. Většinou šlo o dresy se jmenovkou Kyliana Mbappého, letošní hvězdné posily madridského týmu. Později se potvrdilo, že šlo skutečně o padělky.

Podvodník se vstupenkami na MS v hokeji prodával padělky i na fotbalové Euro

Krimi

O tom, že převáží padělky, řidič údajně nevěděl. „Celníkům sdělil, že zboží zakoupil na pražském tržišti SAPA,“ popsal mluvčí Nejedlý.

Foto: Celní úřad pro Liberecký kraj

Dodávku celníci zadrželi na D8 u Lovosic

Podle něj šlo celkem o 813 fotbalových dresů v hodnotě 1 219 500 korun (vyčísleno v ceně originálních výrobků). Že jde o padělky, potvrdil zástupce majitele ochranných známek.

„V případě, že by se majitel ochranné známky rozhodl využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží ekologicky zlikvidováno. Pokud by se případ řešil soudní cestou, hrozí pachateli pokuta až do výše 10 milionů korun,“ sdělil Jiří Nejedlý.

Mikiny a tepláky

O záchyty padělaného zboží, honosícího se slavnými značkami a logy, nemají ústečtí celníci nouzi. Třeba na konci června zadrželi na D8 stejný typ dodávky (Mercedes Benz Sprinter) rovněž s německou poznávací značkou. Tehdy uvnitř našli celkem 726 mikin, tepláků a triček s logy firem Nike, Adidas, Tommy Hilfinger, Red Bull, BMW a Audi.

Plná prodejna padělků. Celníci zasahovali v centru Teplic

Krimi

Výběr článků

Načítám