Hlavní obsah

Čechu, máš padáka, slyšel prý opilec na Moravě. Tak zdemoloval stánek

Šlo o vybíjení zlosti, tak vysvětloval brněnským strážníkům opilý muž, proč na na ulici Dornych ve čtvrtek navečer demoloval stánek s ovocem a ořechy. Tvrdil jim, že dostal výpověď a že to mělo souvislost s tím, že pochází z Česka, a nikoli z Moravy.

Foto: Martina Odehnalová, ČTK

Služební vozidlo hlídky Městské policie Brno

Článek

Když přivolaná hlídka dorazila na místo, uviděla rozházené zboží a uprostřed spouště vrávorajícího muže, kterého prodejce ze stánku do příjezdu strážníků zadržoval.

„Jak prodavač vypověděl, čtyřiapadesátiletý opilec nejprve přišel k jeho stánku a něco vykřikoval. Poté zničehonic máchl rukou a z police smetl na zem vystavené ovoce. Škodu za rozsypané ostružiny, nektarinky, hrozny, jahody, broskve a ořechy vyčíslil prodávající zhruba na čtyři a půl tisíce korun,“ uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Když se strážníci zajímali, co muže k takovému jednání vedlo, odvětil jim, že ovoce poničil ze vzteku. Podle poněkud nesouvisle líčené báchorky ho rozčílilo, že dostal výpověď, a to údajně proto, že není Moravák, ale je z Čech.

Proč si kvůli tomu vybil zlost zrovna na pochutinách, vysvětlit nedovedl, což zřejmě souviselo i s jeho opilostí. Potíže mu ostatně dělalo i jen udržet rovnováhu. Dechová zkouška ukázala bezmála tři promile alkoholu.

Strážníci proto muže doprovodili na záchytku. „Až podezřelý z majetkového přestupku vystřízliví, bude se zodpovídat správnímu orgánu,“ doplnila mluvčí.

Podpálím to tady, vystartoval na policisty v Havířově opilec a rozlil na služebně benzin

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám